Tankar åt alla håll & kanter

Är förnuft för mycket begärt?

Nazister demonstrerade i Sundsvall

  Vad passar bättre än en dos av rönnbärsfilosofi en söndagsförmiddag? Det var i en kommentar jag fick höra att jag använder mig av just denna filosofi, inte för att jag egentligen förstår vad det innebär, men jag är säker på att avsändaren inte menade något positivt. Fast, då gör jag något positivt av det, för även om han ogillar mitt sätt att uttrycka mig så vet jag att det finns de som nog är glada över att jag håller mig på en vanlig köksbordsnivå, eller rönnbärsnivå rättare sagt 🙂

 Innan valet i höstas så kunde vi läsa i tidningarna varje dag i princip om hur Sverigedemokraterna fick sina möten störda och många gånger fick de även ställas in. Man kastade saker på dem, man skrek och man bar sig allmänt väldigt illa åt. Detta för att en otroligt stor grupp människor ansåg och anser att SD är rasister och nazister. De glömde dock detta med mötesfrihet och yttrandefrihet. Polisen var i många fall oförmögna att få tyst på motdemonstranterna.

 Vart var alla dessa aktivister igår när Svensk Motståndsrörelse hade möte i Sundsvall?

 Har man helt plötsligt kommit på att det är förbjudet att störa möten eller är man bara rädd för att gå till samma attack mot SMR som mot SD?

 Säga vad man vill om SD och dess politik. Jag kan med gott samvete påstå att det är enorma skillnader mellan SD och SMR. De är nazister, de är rasister. SD är på sin höjd främlingsfientliga, även om det dyker upp individer med åsikter som nog skulle passa bättre i andra partier. Jag tar inte ton för partiledningen eller partiets förflutna, jag pratar om alla de tusentals gräsrötter som finns. De är inga rasister eller nazister. De är bara missnöjda och oroliga för vart vår politik ska ta Sverige. Sen får de tyvärr finna sig i att bilden av SD inte kommer att förändras så länge det finns personer som håller personer med unkna åsikter bakom ryggen. Men det är något de själva får ta ställning till om de vill stå bakom eller inte.

 Varför är man så rädd och hatisk mot SD men inte mot de riktiga nazistiska organisationerna?

 Varför låter man dessa få arbeta utan större protester?

 I en notis från SR idag om mötet så står det ”polisen hyschade ner motdemonstranterna”

 Det skulle jag vilja ha sett hända på ett möte som SD höll. Att det räcker med att hyscha ner motståndet.

 Nu var det ett femtiotal modiga människor där, som vågade visa sitt förakt och ta diskussionen. Och kanske är det lättare att skrika nazist och tre Sverigedemokrater på ett torg än vad det är mot trettio styckena nynazister i en grupp på Sundsvalls torg.

 Min poäng med mitt rönnbärsfilosoferande är att folk måste vakna upp och inse vad nazism egentligen är. Är det inte att göra det lite lätt för sig att kalla SD:s gräsrötter för nazister istället för att verkligen ta upp kampen mot de organisationer som på allvar vill skada vår demokrati?

 Sen ska man absolut ifrågasätta varje sak som kommer ur munnen på folk som anser att andra inte har samma värde eller ska ha samma rättigheter som en vanlig svensk. Men man måste även lyssna på deras argument, för det finns faktiskt även logik i det.

 Jag tror att vi är farligt ute om vi börjar kalla kritik mot regerings beslut som rör invandringen för rasism och nazism. För gissa vad? I bakgrunden, i det tysta , i skydd av hatet mot SD så växer sig dessa grupper allt starkare.

 Som avslutning.. Jag är jäkla blödig när det gäller gräsrötterna inom SD, glöm aldrig bort att de är helt vanliga människor, precis som du och jag. Dra inte dem över samma kam som partitoppen och ägghjärnorna med sina unkna åsikter som poppar fram med jämna mellanrum.

Annonser

10 comments on “Nazister demonstrerade i Sundsvall

 1. Kant
  6 mars, 2011

  Vi har haft väldigt få störningar av våra demos faktiskt. Vid salem, som inte är en ren ns-demonstration så har polisen alltid lyckats hålla ordning. Folkets marsch har inte haft några större störningar heller.

 2. Kant
  6 mars, 2011

  Vad är det för fel på rönnbär?

 3. Camilla
  6 mars, 2011

  Undrar faktiskt vad det beror på. Jag tycker att det är konstigt, men någon klokare än jag har säkert en logisk förklaring.

  Rönnbär är väl sura och bittra antar jag 😀

 4. Kant
  6 mars, 2011

  Makten ska ju utgå från folket i landet, eller hur? Om jag var en av alla dessa samhällsexperter så kunde jag göra idiotanalysen att motdemonstrationerna mot SD beror på att folket gillar nationalsocialister mer än SD.

  • Stig
   7 mars, 2011

   Motdemonstranterna är inte ”folket” utan vänsterextremister, islamister och flumhumanister. Dessa vågar inte ge sig på er nationalsocialister för ni är generellt sett mycket yngre och fysiskt starkare än alla medelålders sverigedemokrater. Ni är också mer våldsbenägna och inte så få ägnar sig åt kampsporter (antar jag) och skulle i en skarp situation inte dra er för att ge motdemonstranterna en rejäl omgång stryk. Jag har länge väntat på det och jag tror inte det skulle skada, dom behöver smaka på sin egen medicin.

   ”Hellre nazist än kommunist” sa folk på 30- och 40-talen och den devisen är lika aktuell idag.

   Sedan är det som Camilla säger att SD är större och därför ett större hot mot multikultianhängarnas drömmar om en paradisisk mångkultur.

 5. Kant
  6 mars, 2011

  Eller så är det så enkelt att det är media som styr vad som ska demonstreras mot.

 6. Camilla
  6 mars, 2011

  Jag skulle tro att det ligger viss sanning i det sista du skrev. För media har en enorm makt. Större än vad många ens tänker på. Varför man inte slår på stora trumman för partier som tex SMR beror på tror jag att det är ett litet parti, och ju mindre uppmärksamhet dessto mindre attraktivt blir det. Vilket jag personligen tycker är bra. Fast, vore jag AFA:it så hade jag nog hellre jävlats med nazister än med missnöjda svenssons till stor del.

  • Ugglan
   7 mars, 2011

   SMR är inget politiskt parti, utan en utomparlamentarisk gruppering. Svaret på varför SD utsätts för motkampanjer och inte SMR är enkel. SD är konkurrenter om parlamentariska platser och demokratiskt inflytande. SMR har ett annat förhållningssätt till demokratin, då dom hävdar att det endast går att uppnå makt genom våld.

 7. Johan
  7 mars, 2011

  Tja… om jag får gissa, så anspelar ”rönnbärsfilosofi” på fabeln om räven och drvorna.

  http://sv.wikipedia.org/wiki/R%C3%A4ven_och_druvorna

 8. Camilla
  7 mars, 2011

  Ja, det var ju det jag också syftade på 🙂

  Men ack så fel man kan ha..fast å andra sida, håller man inte med stenhårt om allt SD säger och skyddar man de inte så till den grad att man själv ser dum ut så är man alltid bitter. 🙂

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Information

This entry was posted on 6 mars, 2011 by in Uncategorized.
%d bloggare gillar detta: