Tankar åt alla håll & kanter

Är förnuft för mycket begärt?

SD:s Engkvist vill minska befolkningen. Kina nästa?

  Eftersom jag ändå blir kallad för Funebo av SD:s riksdagssnubbe Markus Wiechel så kan jag ju inte låta bli att posta detta.

 Om inte för något annat så ger det en ytterst bra bild av SD Värmland och dess vilja att gå långt tillbaka i tiden. Plus så får man dra lite på läppen.

 Britt Engkvist, som är Runar Filpers starkaste namn, tycker visst att vi r för många i världen. Jag funderade lite på om hon kanske inte skulle ta upp i landstingsfullmäktige nästa gång ett förslag om att införa lite mer Kina här? Nästan så man börjar fundera på om Engkvist gått över till kommunisternas filosofi? Appropå Kina alltså.

 Jag gillade verkligen logiken i detta blogginlägg från henne aka gammelsvensk

Tack Sunnebloggen för dagens goa leende 🙂

Annonser

32 comments on “SD:s Engkvist vill minska befolkningen. Kina nästa?

 1. Marie
  2 mars, 2011

  Härligt med så intelligenta sverigedemokratisar he he he 😀

  Finns hon på riktigt?

 2. Camilla
  2 mars, 2011

  @ Marie:

  Jajamensan..hon finns på riktigt. Hon är andre vice Ordförande i SD Värmland, samt besitter flertalet ”tunga” poster. 😀

  Tycker det är lika intressant varje gång hon uttalar sig om sina politiska åsikter, och denna var minst sagt intressant.

 3. Lelle
  2 mars, 2011

  Det vore intressant att få veta hur du själv ser på överbefolkning och sinande resurser i världen Camilla. Är det verkligen så att vi kan fortsätta att suga ut vår jord och ständigt bli fler? De flesta anser att jordens resurser är ändliga. Har du någon annan information?

 4. Camilla
  2 mars, 2011

  @ Lelle

  Har jag sagt att hon har fel? Och jag kanske kommer med min egna version av samma ämne vad det lider, men det är ointressant eftersom jag är en ”nobody”, medans hon är en av mitt läns viktigaste politiker (inte som person utan med tanke på det organ hon sitter i) , eftersom hon sitter i Landstingsfullmäktige. Så hennes analyser är ytterst intressant, för det visar på kvalitén.

 5. Charles
  2 mars, 2011

  Lelle

  Du tycks antyda att man måste ha ett recept för framtiden för att tillåtas få påpeka att Engqvists inlaga är dagens flabb? Man märker att Engqvist inte direkt öser ur en reservoir av oändliga kunskaper när hon uttalar sig om denna extremt komplicerade fråga. När självförtroende paras med uppenbar saklig tomhet (åtminstone redovisad) uppstår komik.

 6. Lelle
  2 mars, 2011

  Så idag är det Charles? Du sunnebloggarn, har för längesedan avslöjat dig genom ditt högtravande sätt att försöka bevisa hur välutbildad du är. Vad gör du förresten med den utbildningen, om du nu har någon? Formulera dig på ett sätt som inte genomskådas så lätt. Hur länge har ni tänkt att fortsätta att hänga ut era misslyckade liv på internet istället för att göra något vettigt? Har ni fortfarande inte uppfattat att det är ni som är både dagens, månadens och framtidens flabb? Bortsett då från uppskattningen från några av era närmaste beundrare som själva saboterat sin hett åtråvärda position i politiken.

 7. Camilla
  2 mars, 2011

  Hmm.. Lelle.. Är det jobbigt att det finns de som inte tycker som dig?

 8. Åke
  2 mars, 2011

  Engqvist kan inte ens uppdatera Sd Karlstads hemsida, gå in och klicka på våra företrädare så hittar ni Erik Braunerhielm.

 9. Camilla
  2 mars, 2011

  Ja du ser Åke.. Så gnäller Lelle över att man skriver om dessa superbra företrädarna 🙂

  • lelleman
   2 mars, 2011

   Tycker som du, heter det Camilla.
   Åke, som också förmodligen är sunnebloggarn, nu är du patetisk igen. Har du inget väsentligt att komma med?
   Camilla: Jag har inte skrutit över några företrädare utan enbart påpekat hur erbarmligt patetiska du och sunnebloggarn är. Om ni inte har något konstruktivt att tillföra så föreslår jag att ni lägger ner er kampanj som ändå aldrig kommer att få framgång p.g.a. att de flesta redan vet vilka ni är och vad ni står för. Hur många är ni egentligen bland de närmast sörjande? Jag kommer att leva vidare. Gör ni?

 10. Camilla
  2 mars, 2011

  Oj då Lelleman, ursäkta så mycket för mitt grammatiska snedsteg.

  Och varför skulle inte jag komma att leva vidare?

  Man skulle nästan kunna tolka din grammatiska sammansättning av ord som ett hot?

 11. Camilla
  2 mars, 2011

  Sen kan jag informera dig om Lellekraken att du är fel ute när du påstår att det är en och samma person som kommenterar. Väldigt fel ute.

  Men vet du vad?

  Om det inte passar dig att läsa det jag skriver och folk kommenterar, låt bli att läsa då. För om du har rätt, att ingen bryr sig i vad vi skriver, vad har du då att oroa dig för?

 12. Arbetspolarn din
  2 mars, 2011

  Tja Millan!

  Fan va det är roligt att läsa dina kommentarer ha ha ha!!!

  Du får i gång surgöbbera rejält 😉 Två gringubbar som gnäller och typ hundra andra som är positiva säger väl vem som har fel och vem som har rätt 😀

  Ha det gött så ses vi i möra bitti på jobbet!

 13. lelleman
  2 mars, 2011

  Nu är du fel ute igen Camilla. Du inbillar dig väl inte att du har ensamrätt på tyckandet enbart för att detta råkar vara din blogg? Om du inte kan försvara dina påståenden så vore det kanske på sin plats att inte uttrycka några åsikter över huvud taget. Vitsen med en blogg är väl ändå att åsikter ska diskuteras och mätas mot varandra.

 14. Camilla
  2 mars, 2011

  hahaha Va go du är! 😀

  Mmm.. det är härligt med människor ibland vet du..

  Ses i morgon!

  @ Lelleman: Jag tror att jag är den som på bästa sätt försöker hålla en åsiktsdebatt i gång, medans du redan har satt din ribba väldigt lågt. Så ta du ditt skitdravel med dig till nån annan blogg, och återkom gärna den dagen du håller en högre standard.

 15. lelleman
  2 mars, 2011

  Oj då Camilla. Inte visste jag att man så snabbt skulle bli portad på din blogg för att man försöker få dig att förklara din ståndpunkt i vissa frågor. Jag inser att du inte har några hållbara argument för dina påstådda åsikter utan du försöker avfärda det hela genom att flumma iväg om att jag skulle ställa högre krav på din svarsteknik än vad du är kapabel att leverera. Om du ska driva en blogg så får du nog fila på din svarsteknik och dina åsikter om relevanta frågor.

 16. Camilla
  2 mars, 2011

  Ingen fara med dem inte, så länge det ställs relevanta frågor och det inte levereras en massa skitsnack. Så lev du vidare.. Lelleman..

 17. Lelle
  2 mars, 2011

  Och nu är förstås tanken att jag ska lägga ner hela diskussionen för att du ska slippa svara på relevanta frågor.
  Det vore intressant att få veta hur du själv ser på överbefolkning och sinande resurser i världen Camilla.

  Detta var den ursprungliga frågeställningen. Trodde du att du skulle trixa dig ifrån den nu eller?

  • Camilla
   3 mars, 2011

   Åh nej då..Men du har redan fått svaret på den frågan av mig. Sen vet jag inte riktigt vad du började med. Påhopp på folk som kommenterar här, nedsättande ton i allmänhet. Det är inte så värst mycket att kommentera. Men fortsätt du att skriva, kanske du får till nåt bra en dag och då ska jag svara dig.

 18. Jonny
  2 mars, 2011

  Kan man tänka sig spekulera i litet vidare omfattning. Det finns så många avhoppare som gett sig in i debatten omkring Runar Filpers ordförandeskap och som skulle vilja se en förändring. Förutom att Hagforsaren f.d. Sd-aren Göran Olsson kandiderade 2010 så finns det bland avhopparna flera möjliga tänkbara kandidater till posten.
  Men, varför går inte Göran Olsson, Kjell Thalin, Per-Olov Olsén, Mikael Gustafsson, Camilla Rågfors m.fl. ihop och bildar ett eget värmländskt parti. Samtliga är starka kandidater och det skulle bli både konkurrenskraftigt och bra.

 19. Lelle
  2 mars, 2011

  Ja den kommentaren höll ju hög standard.

 20. Lelle
  2 mars, 2011

  Yes,Camilla håller debatten igång och ber mig därmed att kommentera någon annanstans. Det är debatt det.

 21. Per Olov OLS Olsén
  3 mars, 2011

  Jag har nog sett mitt livs mest inkompetenta inlägg av Sd´starka kvinna i Karlstad.
  Hon lever inte i verkligheten. Pratar bara skit.
  Jag tycker synd om Runar Filper då han omgett sig med helt inkompetenta personer.
  Än mer synd är det om SD som kan inte har kraft och handling att slutföra detta parodi som SD Värmland blivit.
  Men som flera av Sveriges nyhetsmedia sa till mej, inte avsätt Filper för då får vi inga rubriker i media för han gör bort sig hela tiden och han tär på SD.

 22. En som vet
  3 mars, 2011

  Camilla !
  Var stolt över att bli kallad Funebo, han är en mycket intelligent man ska du veta.
  Han och några kloka Värmlänningar lämnade Sd för många år sedan när dom insåg
  att i Sd behövdes ingen intelligens. Och se så rätt dom hade i dag trillar ju vilken
  tok som helst in i fulmäktige.

 23. Dragan Klaric
  3 mars, 2011

  Jag har följt utvecklingen här på Camillas blogg och kan bara applådera Camilla för att hon visar på en styrka förunnat få. Jag har själv märkt av påhoppen så fort man sakligt börjat kritisera SD och dess förtroendevalda. Man blir kallad för både det ena och det andra, men när det kommer till sakliga argument så ser man direkt att sånt inte existerar från angriparna.

  Det är faktiskt rätt så roligt att se och läsa hur argumenten tryter hos visa och hur de krackelerar när de inte kan komma med något sakligt utan väljer att kasta skit. Men det är väl så när argumenten tryter då tar man till fula knep.

  Så Camilla stå på dig, låt dig inte avskräckas av enfaldiga påhopp. De som beter sig så är innerst inne små rädda krakar som gömmer sig bakom sitt tangentbord och vågar inte stå för det de skriver med sitt rätta namn utan använder sig av fantasilösa alias.

 24. Camilla
  3 mars, 2011

  Vad gulliga ni är.. 🙂 Tack. *skickar kram*

  När det gäller Funebo så skulle jag absolut ta det positivt om det gällde intelligensen, för han är smart..men alla vet ju att Funebo är ett skällsord inom SD, I am the förrädare..hehe..

  • Ugglan
   3 mars, 2011

   Det finns en del info om Funebo på Flashback. Ta dig en titt där.

 25. z999
  3 mars, 2011

  Jag ser också överbefolkningen som ett stort problem, inte framtida utan att vi redan nu står mitt uppe i de negativa resultaten. Hade medeltidens pest kommit i våran tid så hade den aldrig dött ut och om hiv hade kommit på medeltiden så hade den självdött. Något att tänka på utöver att resurserna inte är oändliga.

  @Dragan Klaric:
  ”…utan använder sig av fantasilösa alias.”

  Ehrm 🙂 . Mitt alias kommer av att systemoperatören på gamla unix-system fick användarnamnet z (högst i alfabetet) och 999 var det automatiska numret på sista användaren. Från a001 till z999, om sysadmin får z999 så kommer han inte i vägen för att lägga till och ta bort vanliga användare av systemet. Så nu vet ni det.

 26. z999
  3 mars, 2011

  ”z999 ditt alias är inte fantasilös” OK. Tack Dragan. Läste precis ditt inlägg på din egen blogg om alliansens politik och om den förda invandrinsgpolitiken. Du säger inte bara vad andra tänker utan jag anser att du sammanfattar det på ett bra sätt också. Enligt mig hade det varit en enorm fördel om SD hade varit mer kompromissvilliga (eller vad man ska kalla det) och låtit dig få fortsätta med SD-tv och helst också haft hand om SD-kuriren.

 27. Camilla
  3 mars, 2011

  @ Z999

  Vad då?? Menar du att du inte heter Z999 och är en rosa blubb ?? 😉

 28. z999
  3 mars, 2011

  @Camilla:
  ”Vad då?? Menar du att du inte heter Z999 och är en rosa blubb ??”

  Mjaa, näääh, känns lite som när syrrans barn ställde en del besvärliga frågor om tomten. Jag vill ju inte rasera din verklighetsbild.

  Ni som klagar på Camilla här. BSS gick under på sin tid därför att det blev lägre och lägre i tak för intern kritik. På den tiden så hade förmodligen Camilla och Filper uteslutit varandra och ingen hade vetat vem som egentligen var med. Ni som var med i uteslutningskarusellen runt Stefan Herman med flera kanske förstår vad jag syftar på. Det var ifrågasättandet som blev starten på att SD skapades. Det var inte så att SD skapades som en utbyggnad av BSS. Utan något ifrågasättande så hade vi idag troligen varit i en situation där NRP med 0,9% av rösterna i landet hade dikterat kritiken av invandringspolitiken och något SD, ND, NSF, SvP hade inte existerat.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Information

This entry was posted on 2 mars, 2011 by in Uncategorized.
%d bloggare gillar detta: