Tankar åt alla håll & kanter

Är förnuft för mycket begärt?

Varför sviker SD alla utförsäkrade och sjuka?

  Vad är det som händer egentligen inom SD? Det går inte en dag i princip utan att man får läsa eller se på nyheterna om företrädare som vräker ur sig totalt oacceptabla saker eller har noll koll på vad man säger. Lägg sen till det faktum att trots att det har gått 5 månader sedan valet så har det inte hänt mycket rent politiskt.

 Jag skakar på huvudet varje dag när nån ny tomte dyker upp med sina sjuka åsikter, senast ut i raden var Isak Nygren som anser att rasblandning inte ska vara tillåtet. Men hallå, från vilken grop i skogen kravlade han sig upp ur? Vet inte han att det är samma blod som rinner i oss människor oavsett hudfärg? Det finns samma organ i oss alla, oavsett om vi är snedögda eller bruna. Trams säger jag bara om såna förlegade och inskränkta tankegångar.

 Varför ska dessa personer alliera sig med SD?

 Beror det på att SD egentligen faktiskt är ett rasistiskt och nazistiskt parti?

 Nej, faktiskt inte. Inte ens med tanke på partiets historia. Ingen kan förneka att den är ful i många avseenden. Och det stora felet nuvarande ledning gjorde var att man inte började om från början utan ville satsa på ett varumärke som redan fanns och var till viss mån inarbetat i folks minne. Sen om det var rätt eller fel kan vi tvista om vid ett annat tillfälle.

 Vad är det då som får dessa tomtar att dra sig till SD? Jag tror faktiskt att det är just partiets historia som gör att människor som är så korkade att de hyllar Hitler som nån fantastisk ledare och de som inte fattar bättre än tror att man kan generalisera och dra folkgrupper över en kam, och som inte har fattat än att det stora problemet är inte en muslimsk invandrare , utan det är politiska beslut som har varit godhjärtade men inte slagit väl ut. Tyvärr så finns det ju möjlighet för dessa avvikande personer att få vara aktiva då det finns ett par personer som trots att de vet om deras åsikter ändå lierar sig med dem. Och så länge partiet har dessa kvar så kommer även personer, som hör hemma i ND eller Svenskarnas parti ,att få vara en del av en rörelse som tvättar och tvättar sig ivrigt för att bli kvitt lössen. Mitt tips till SD:s ledning är att rensa bland dem som limmat sig fast av olika anledningar, för det är mycket dessa som fungerar som sirap för skadedjuren. Man kan inte bota en sjuka om man bara tar bort symtomet, man måste avlägsna hela tumören tyvärr.

 Ett annat problem är att man från SD:s sida inte lyckats så bra med att följa den politik som man gick till val på. För det är inte enbart en fråga som folk är intresserade av, och man fick höra fina ord om det forna folkhemmet, social trygghet till alla osv. Detta föll många för. Och valde att rösta på SD istället för sossarna eftersom de har misslyckats med att lyssna på väljarnas åsikter ang. invandringsproblematiken. Det är ytterst få som är hysteriskt besatta i tanken på att islam är världens största hot.

 Jag blev själv väldigt orolig strax efter valet när Jimmie Åkesson fick frågan vad han ansåg om regeringens vingklippning av sjukvårdsförsäkringen, han svarade väldigt svävande att man inte sett resultatet av den reformen än så han ville inte ta ställning. Men nu har vi alla sett resultatet av den reformen, och den stinker. Aldrig förr har Sverige haft så många utslagna människor som idag. Man kan vara utslagen utan att man är knarkare och sover i ett trapphus. Människor får gå från sin hus för att man inte längre får några pengar. Människor är sjuka men anses vara friska och fullt arbetsföra. Man har infört det dummaste på mannaminne, FAS 3 åtgärderna. Jävla löja påstår jag, snacka om att man nu har skapat ett klassamhälle som påminner allt mer om USA.

 Hur som helst, Sverigedemokraterna hade chansen att ändra på detta genom att rösta med sossarna. Hade det gjort det hade många människor haft det lite bättre. Men gjorde man det? Istället för att gå in på detta mer detaljerat så hänvisar jag till Dragan Klarics blogg i samma ämne, Han hann före mig och varför upprepa sig när andra redan skrivit bra om det? Klicka här:

 Nej, man la ner sina röster trots att man då mycket väl visste att det skulle innebära att regeringens förslag gick igenom.

 Visst, det låter bra när man från partiet svarar att man inte själv utrett frågan och vill därför inte rösta för ett förslag man själva inte anser är den bästa. Men hallå kära SD, tror ni att alla dessa sjuka och utförsäkrade människor kan vänta på att ni gör en sådan utredning? Och trodde ni att era nedlagda röster inte skulle påverka livet negativt för tusentals medmänniskor? Ni vet dem som trodde på pratet om ”folkhemmet”.

 En stor besvikelse för många av dem som röstade på SD.

 Och en annan sak, det ni gör mot andra måste ni själva tåla. Låter ni Partyprinsessan göra sig lustig över felsägningar i riksdagen får ni räkna med att ni också får stå ut med det. SD kan inte gnälla över allt, ni måste istället vara jävligt noga med att inte göra fel. För går man hårt på alla andra politiker och menar på att man inom SD är perfekta och ofelbara, ja då får man se till att vara det också. Det är lite som att vara ny på ett jobb,man måste bita i det sura äpplet många gånger innan man blir en i gänget. Men springer man till mamma och gnäller för allt blir det än roligare att retas. Samma regel som gäller i sandlådan på dagis.

Annonser

9 comments on “Varför sviker SD alla utförsäkrade och sjuka?

 1. Baltasar Gracián
  13 februari, 2011

  Isak Nygren var inte direkt okänd för SD innan valet, ändå fick denne stå på en valsedel.
  http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=87&artikel=3778730

  Detta parti har många buskisaspekter. Även om man skulle älska Nygren, så borde man väl inse att denne i SD är en befängd idé? Det är en enorm amatörism.

 2. Camilla
  13 februari, 2011

  Men jisses. Och denna finns det folk som försvarar i krivande stund. Låter snarikt en person som är på tapeten i värmland också med sitt ”jag tycker inte alls så men jag tar inte avstånd från allt, för vissa bitar är ju bra”-typ

 3. Joakim
  14 februari, 2011

  Isak sa väl inte att rasblandning inte ska vara otillåtet utan att han tyckte det var fel. Vi som har följt honom under några år på internet vet dock att han slänger ur sig allt möjligt åt alla håll och kanter. Han är ingen rasist, däremot en effektsökare och det är nog så konstigt att SD släpper fram honom.

 4. Camilla
  14 februari, 2011

  Ja, rätt ska vara rätt. Men att ha åsikten att man tycker det är fel är ju lika illa, i allafall i min värld. Och tycker man illa om rasblandning, ja då är man rasist eftersom alla ”raser” inte är likvärda.

  Jag kan också provocera och se vad det jag säger får för effekt på vissa, jag kan också många gånger vara ute efter en effekt så att säga..Men att SD släppte fram honom är inte okej, för om vi så lätt kan googla fram saker på honom så borde ju SD göra det samma. Ta bara länken som ligger i första kommentaren. Den bevisar ju att SD mycket väl visste om Isak och hans åsikter.

 5. Kvicktänkt
  18 februari, 2011

  Vad är det nu menar egentligen? Det vore väl politisk idioti att ge vänstern stöd för att återinföra den totalt misslyckade socialistiska sjukförsäkringspolitiken som låst fast människor i sjukersättning och förtidspension vilket kostat samhället mer än 40 miljarder per år. Lägg därtill det enorma mänskliga lidandet det fört med sig så väl socialit, psykiskt som ekonomiskt. Eftersom det även skulle kunna leda till regeringskris vore det inte bara politisk idioti utan också oansvarigt av ett parti som försöker profilera sig som ansvarstagande.

  SD hade ju egna förslag på hur man kan förhindra att folk hamnar i kläm. Partiet drev de förslagen i riksdagen men röstades ned av alla partier. När valet sedan stod mellan regeringen och socialisterna så gav man inte stöd till någon av dem.

  Hur kan du få det till att SD inte bryr sig om de sjuka? Okunnig och ohederlig argumentation.

  FAS 3 sågade partiets representant i arbetsmarknadsutskottet så sent som igår. Tittade du på utfrågningen med arbetsmarknadsutskottet?

  • Dragan Klaric
   18 februari, 2011

   @Kvicktänkt, jag läser din kommentar och allt jag ser är en massa blablabla. Så du menar att det var ansvarstagande att lägga ner sina röster och låta alliansens förslag gå igenom? WOW du är verkligen Kvicktänkt. Oavsett hur de röd/grönas förslag såg ut så hade det varit bättre för alla dessa stackars människor som utförsäkras dagligen och har knappt så att de kan klara livhanken.

   Att SD sen ska få igenom ett eget förslag är lika sannolikt som att en snöboll skulle frysa till is i helvetet. SD har ju tillsammans med de röd/gröna fällt alliansen vid flera andra tillfällen, men när det verkligen gäller att värna om de svagaste i samhället då lägger SD ner sina röster.

   Det kallar jag inte ansvarsfull politik, det kallar jag lekstuga. Buhuhu vi får inte vara med och leka och då ska vi vara trotsiga. Men jag tror säkert att de som drabbas av SD:s beslut kommer att uppskatta det, vad gör det om man inte har så man klarar livhanken?

 6. Kvicktänkt
  18 februari, 2011

  Dessutom är jag ganska säker på att SD la mer pengar på välfärden än vad de andra två blocken gjorde i sina budgetförslag. Så jag undrar verkligen hur de menar att man inte håller vad man lovar.

 7. Dragan Klaric
  18 februari, 2011

  Detta var de röd/grönas motion http://www.riksdagen.se/webbnav/index.aspx?nid=410&dok_id=GY02Sf361

  ”En justering som snabbt behöver genomföras är en ändring av lagen om allmän försäkring som innebär att en individuell prövning av arbetsförmågan ska genomföras och att den tvingande prövningen mot hela arbetsmarknaden efter 180 dagar ska avskaffas. Vi begär att regeringen skyndsamt återkommer med förslag om detta.

  De absoluta tidsgränserna i sjukförsäkringen behöver omgående ersättas med en individuell bedömning. Människor som är sjuka och saknar arbetsförmåga ska ha rätt till ersättning från sjukförsäkringen. Detta bör regeringen skyndsamt återkomma med förslag om.”

 8. Pingback: Alexandra ”Brunis” Brunell slår till igen | Jan Rume´s Blogg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Information

This entry was posted on 13 februari, 2011 by in Uncategorized.
%d bloggare gillar detta: