Tankar åt alla håll & kanter

Är förnuft för mycket begärt?

Varför ljuger Runar Filper?

Återigen så har Expo gett mig en anledning till att skriva. Idag hade man återigen med en artikel om SD Värmland och alla dess märkligheter som sker där. För mig är sanningen det viktigaste, jag tillhör inte dem som tvättar sig rena i skitigt vatten så att säga. Jag har även en skyldighet gentemot alla dem som jag satte på pottkanten på ett eller annat sätt för drygt ett år sedan. Bra människor som förtjänar att den enda som kan säga sanningen gör det.
 
Läser i Expos artikel att Runar Filper försöker ljuga sig fri som vanligt. Vad är det med karln? Tror han inte att jag kommer att fortsätta att vara ärlig efter att jag redan avslöjat hur han köpte sig röstboskap inför distriktsårsmötet 2010? Trodde Filper verkligen att jag inte skulle skriva om hur denna beryktade julmiddag gick till och vad syftet var?

Jag hade inte gjort det om han inte hade ljugit, men lögner ska alltid bemötas med sanningen.

Expos artikel är helt korrekt, till och med väldigt snäll måste jag säga. Jag om någon vet ju vad som är sant eller inte, och då blir ju bedömningen av deras bakgrundsfakta enkel att göra. Däremot saknar de information.

För att ni ska få en helhetsbild av allt så ber jag er att läsa igenom inläggen på Sunnebloggen. Där har ni allt, svart på vitt.

Det Filper ljuger om i artikel handlar om den beryktade julmiddagen på ett värdshus mellan Kil och Sunne strax innan Jul 2009.

Denna påstår Filper var för enbart medlemmar i SD Sunne, och det inte är något konstigt med att SD Sunne betalade för den och inte bjöd in andra medlemmar.

Sant, om det nu hade varit korrekt.

För det första så finns det inget som heter SD Sunne längre. Så hur det kan finnas pengar där att tillgå är för mig ett mysterium, men jag blev lovad av en person i riksorganisationens VU att detta skulle kollas upp. Efter valet. Ja, det var ju just det, vilket val.. 2014 kanske?

Runar Filper anordnade detta julbord med noga utvalda personer som gäster enbart för att få över nykomlingarna på hans sida. Göran Olsson blev inte inbjuden t.ex. för Filper var rädd att någon gäst skulle tycka bättre om Olssons ledarstil.

Det fanns flera personer ur distriktsstyrelsen som inte var inbjudna, medans vissa andra var det. Och det ska tilläggas att det inte bara var betalda medlemmar som var inbjudna, utan framför allt dem han ville ha som röstboskap vid det då närstående distriktsårsmötet. Som han själv sa: Man måste smörja dem rejält så att de kommer till Sunne och röstar. Och för att vara helt säker bjöd han även dessa och vissa andra på en trerätters middag på Hotel Selma Lagerlöf efter DÅ.

Med på denna julmiddag fanns det alltså inte enbart medlemmar från SD Sunne som Runar Filper hävdar. Det fanns folk från Grums, Karlstad, Filipstad för att nämna några andra orter. Alltså inga närliggande lokalavdelningar som har ett sammarbete. Men, alla styrelsemedlemmar och medlemmar i de lokala föreningarna fick inte veta om något.

Han konsulterade mig många gånger om hur han skulle utforma inbjudan. För det var av största vikt att det skulle verka som han bjöd dem i egenskap av Distriktets ordförande, men att SD Sunne skulle stå som betalare ifall någon kritik skulle komma upp.

Demokrati och rena spelregler existerar inte i Filpers värld. Jag tror att en del mer nya även kan intyga det efter ett år med Filper. Han är kanske inte vad de trodde han var..

Expos artikel handlade även om att tre personer från riks besökte Värmland för att reda ut problemen som fanns. Om vi säger så här: de enda Filper vågade ta med sig dit som skulle föra talan för hans sak var tre personer. Jag, Anders Ahl och Trond Wilhelmsen. Anders Ahl var från början inte ens ett säkert val, eftersom Filper var osäker på om han skulle säga något som var missgynnande för Filper.

Jag satt där och ljög dem fulla med positiva saker om Filper. Jag är ganska duktig när det gäller att prata omkull folk om det skulle behövas. Det var ganska lätt att få dem andra att verka mindre trovärdiga. Filper själv sa inte så mycket. Som vanligt förlitar han sig på att en ny marionett varje år ska skydda hans rygg. Jag gjorde det, med ett högre syfte som alla inblandade idag är insatta i. Tro inte att jag är stolt över mig själv.

Han hade alltså inte fler personer att ta med sig som talare för han sak. Vad tyder det på?

Jo, att han är en ledare som leder ett luftslott och alla vet vi ju att människor som står utanför tror på det de ser och det de läser för stunden.

Var väl inte en slump att jag drog igång det måntaliga nyhetsbrevet till medlemmarna?

Enda syftet var att varje nummer skulle lyfta fram Runar Filper som en effektiv och omtyckt ledare. Vilket inte var riktigt sant. Inte heller konstigt att inte ett enda nummer kom ut efter hans omval.

Tänkte ni som läst artikel på vad han använde för ord om kritikerna?

Bittra människor

Bittra människor

Bittra människor

Detta är det enda han någonsin kunnat slänga ur sig när han ombeds att bemöta saklig kritik. Han kan inte, hur mycket han än vill bemöta saklighet eftersom han då skulle se ut som Kejsaren utan kläder.

Men var inte oroliga käre Filper-vänner, han kommer att bli kvar med fina positioner för partiets räkning. För eftersom man inte utreder saker som jag och många andra avslöjat så är det med andra ord ett okej beteende.

 

Annonser

80 comments on “Varför ljuger Runar Filper?

 1. Björn
  5 januari, 2011

  Filper hoppas enligt Expotexten att det nu är/blir lugnt i Värmland.
  Tyst och lugnt som i graven?

  Vad som nu avslöjas med julfest och riggat val till ordförande innebär att dennes plats i landstinget är rövad och stulen? Har han myglat sig in i landstinget?

  Filper har skaffat sig ett fantastiskt och fruktansvärt rykte i Värmland. Vem hade trott att tavringen och hittebarnet från sunne skulle lyckas bräcka sitt tidigare eländiga rykte, men nu i politiken! Haha.

  Detta får SD pröjsa för i 10 år i Värmland.

 2. Sockeconny
  5 januari, 2011
 3. Camilla
  5 januari, 2011

  Klart det är lugnt och trivsamt nu. Han har ju bara nya människor omkring sig, och jag undrar om det inte skett en rejäl medlemsökning i Värmland även i år.. Sen om det är riktiga SD:are eller hans trygghet inför DÅ då Britt kommer att väljas till Ordförande och Filper sätter sig i valberedningen (för att på allvar kunna styra vilka som ska få vara med eller inte) det är ointressant.

  Men visst är det bevisat redan innan sanningen kom ut att han har sotat ner hela distriktet. Tänk vilket nederlag för honom, att under flera år när det gällde att vara bäst på att springa i brevlådor drev ett distrikt i frammarch och nu… det sämsta distriktet av alla i princip. MEN det är ju inte pga av hans ledaregenskaper, det beror ju på alla bittra avhoppare..och vi som ska bli uteslutna 😉

 4. Göran Olsson
  5 januari, 2011

  Angående utskicket inför julbordet har jag tagit del av kuvert stämplade SD Värmland som vissa mottagit. Märkligt minst sagt!!!
  Har aldrig velat skada partiet utan enbart försökt att påtala fel och oegentligheter som förekommit. Mitt enda syfte med detta har varit för partiets bästa. Sen kan Runar påstå vad han vill. Detta vet alla involverade. Tyvärr förlorar SD förtroende i Värmland vilket klart visades i resultatet för valet.

  • Sockeconny
   6 januari, 2011

   Nu när filper sitter i landstinget kan han mycket väl aspirera åtminstone på titeln Sveriges smutsigaste politiker under 2000-talet.

   Med tanke på den här kanonaden mot Filper på vissa bloggar kan man kanske förvänta sig stämningar från Filper? Om det är lögner som sprids så får han väl åtminstone stämma för förtal? Trust it, Filper är den siste som vill ha en rättslig prövning av vad Rågfors m fl säger och skriver. Han kan överleva bara just nu eftersom rättsväsendet inte har någon jurisdiktion inom föreningar och partier, så förvänta er uteslutande TOTAL tystnad utåt från Filper. Något motangrepp för att rädda sitt självbefläckade namn kommer vi inte att se.

   • Patrik, Ängelholm
    7 januari, 2011

    Jag tänker inte försvara Filper, men vill påminna om att missförhållanden finns i alla partier. Jag läste senast idag att landstingspolitiker i Västernorrland skrivit om reglerna så de kunde lägga mer pengar på att festa. Samtidigt som de drog in julbordet för sjukvårdspersonal av kostnadsskäl. Detta är inget jag skriver för att ta bort fokus från problem i SD, utan för att tillföra perspektiv. Jag läser med både intresse och oro det Camilla skriver.

 5. Steve Roper
  6 januari, 2011

  Här är det kritik-PM som i oktober 2009 gick till SD riks partistyrelse, som Filper i Expo kallar ”förtalsbrev” och som lill-oen och Filpers egen valberedare Trond Wilhelmsen hotade med efterräkningar för. Undertecknat av 30+ sverigedemokrater i Värmland.

  http://sunnebloggen.files.wordpress.com/2010/08/kritik-pm-angaende-nuvarande-ordforande-doc-1-kopia.pdf

  Som bekant hängde sig Filper kvar med medel värdiga en bananrepublik. Med ett av Sveriges sämsta valresultat i Sverige som följd i Värmland. För övrigt just det det varnas för i PM ovan.

 6. z999
  6 januari, 2011

  Demokratin har ju som bekant sina svagheter vilket innebär att inte alla ledare kan vara perfekta. Speciellt om det är en ledare som utnyttjar demokratins svagheter för sin egen vinning. Nazismen och fascismen har sin speciella ledarprincip (führerprincipen) vilket förhindrar olämpliga ledare. Men jag tror ändå att demokratiskt valda olämpliga ledare ska bekämpas med de medel som demokratin har att erbjuda.

 7. Pingback: Dragan Klaric sänder en varning till alla Sverigedemokrater | Jan Rume´s Blogg

 8. Camilla
  6 januari, 2011

  Ja, mig får han gärna anmäla för förtal om han vill. Då lär det ju absolut komma till sin spets och kanske, kanske…då händer det något. Han kanske kan göra en Jönsson? 😉 Tyvärr blir det svårt att känna sig kränkt av sanningen, så jag har svårt att se att han ens överväger saken. Däremot vore det rätt intressant att få det rättsligt prövat, kanske domstolarna sätter sanningen högre än vad vissa inom SD gör?

  Göran: Jo jag vet att du aldrig skulle skada SD, det är få som har den viljan. Däremot så skjuter man gärna budbäraren av någon anledning.

  z999: Tro mig, det har försökts väldigt länge med demokratiska medel, men det funkar inte uppenbarligen. Men, jag är av den uppfattningen att sanningen alltid segrar i slutändan, och vi får alla chasen att göra bot för de misstag vi gjort.. Men tar man inte den chansen utan fortsätter så brukar fallet komma av sig själv, förr eller senare. Tycker det är synd att det gått så här långt. För Filper är som privatperson en mycket fin människa. Tyvärr är hans akilleshäl hans egna kontrollbehov, vilket kan funka privat men aldrig i demokratiska församlingar.

 9. Dragan Klaric
  6 januari, 2011

  Jag kan berätta för er att Runar Filiper har fortsatt förtroende från partitoppen (enligt källa) då de uppenbarligen har förlängt hans anställning som ombud. Finner det underligt att man gör det, men samtidigt så försöker man väl värva röster till landsadagarna som komma ska i november.

  Politik är ett smutsigt byk, men att man skiter där man bor är för mig obegripligt. Så då förstår jag inte varför Filiper gör det? Men som sagt makt korrumperar och detta ser man även tydligt i andra distrikt.

  • janrume
   6 januari, 2011

   Helt rätt Dragan så har han stöd, innan jag la ner ifrågasattes Runar Filper utav många i SD Blekinge, på sista mötet i Bräkne-Hoby jag bevistade fick närvarande minsann höra utav Richard Jomshof att ingen skulle ifrågasätta Runar och det som sas om honom var bara trams.

  • Steve Roper
   6 januari, 2011

   Ungefär där har väl folk i Värmland hamnat när stödet från riks för t-kung Filper ska förklaras. För ge mig en bättre teori. Är det månne Filpers kompetens och omdöme man beskyddar? Haha. Nu har man förvisso den lille vovven Filper lydig och i ledband.

 10. Camilla
  6 januari, 2011

  @ Dragan: Ja, det var ju iom den anställningen som man insåg att det där löftet om ”efter valet” aldrig skulle infrias.

  Tänk er detta scenario, helt taget ur min egen fantasi så klart, : Filper, bästa vännen Hedlund och Västmanland-Dalarna går ihop (tar med det distriktet eftersom Filper bett mig flytta dit och ta över ordförandeskapet av olika anledningar, men det var längesen ska påpekas) Bildar ett stordistrikt med många ombud. Det tillsammans med andra missnöjda ombud skulle man lätt kunna få majoritet i vissa frågor under Landsdagarna..

  Men nu är det tur att dessa planer inte finns, men det är intressant att leka med tanken vad olika distrikt faktiskt kan påverka om de själva vill.

 11. Anders
  6 januari, 2011

  Camilla skriver: ”Jag satt där och ljög dem fulla med positiva saker om Filper.”

  Varför?

  Camilla skriver: ”Jag gjorde det, med ett högre syfte som alla inblandade idag är insatta i. ”

  Det är möjligt, att det är självklart för ”alla inblandade”, varför Camilla ljög. Men rimligen bör detta ”högre syfte” förklaras för en läsare, som inte alls är inblandad.

 12. Camilla
  6 januari, 2011

  @ anders: En berättigad fråga..Men jag lämnar den obesvarad ett tag till. Men ibland måste man låta folk få överbevisa en att de faktiskt är av den sämre sorten innan man fäller dem.

 13. Göran Olsson
  6 januari, 2011

  Camilla Rågfors du ska ha all heder för att du vågar stå fram och berätta sanningen. Det är det allra viktigaste!!!

  Att manipulera och föra folk bakom ljuset är Värmlands ordförande en mästare på, det kan jag själv intyga så det allra viktigaste nuläget är att det blir upprensat i Värmland och att det skapas nya fräscha förutsättningar för partiet.
  Det var med stort vemod och tungt hjärta jag tog beslutet att avgå efter att ha lagt ned hela min själ i SD.
  Jag har under mina 8 år i partiet fått förmånen att träffa män och kvinnor runt om i Sverige som engagerat sig för partiet och jag har fortfarande den största respekt för dessa och känner mig stolt över att fått förmånen att ha lärt känna dem.
  De som nu sitter i riksdagen har jag träffat allihopa mer än gång och vet att de gör ett storartat arbete. Skulle aldrig sänka mig till att försöka skada dem eller partiet men tyvärr förstör några enstaka rötägg för alla.
  Ibland glömmer vi alla bort det som faktiskt är viktigast nämligen kampen för ett Sverige där vi alla ska kunna känna trygghet och stolthet för det land vi fått av våra förfäder och förvaltar till våra efterkommande.
  Mvh Göran Olsson

  • Dragan Klaric
   6 januari, 2011

   Göran det var så bra sagt att jag fick en varm känsla i kroppen när jag läste det. Ingen enskild individ eller mindre grupp är större en hela enheten och kampen för att göra Sverige bättre för våra barn och barnbarn. De som inte förstår detta borde således göra sig själva och partiet en stor tjänst genom att med omedelbar verkan avgå.

   Mvh
   Dragan

 14. Camilla
  6 januari, 2011

  Tack för de fina orden Göran.. Vad vore jag för människa om jag inte berättar sanningen? Just en sådan som jag själv föraktar, och ni som fick lida så mycket ska ha er upprättelse. Speciellt du Göran, för jag var hård som fan emot dig i talarstolen. Du är en värdig ordförande, det kan ingen någonsin ta ifrån dig!

 15. Anders
  7 januari, 2011

  Camilla skriver: ”ibland måste man låta folk få överbevisa en att de faktiskt är av den sämre sorten innan man fäller dem”.

  Jag förstår fortfarande inte, hur Camilla resonerar. Det handlar – som alltid – om vilka medel, som man tillåter sig för att nå sitt mål.

  Det verkar som Camilla anser, att om målet är ”ett högre syfte” så helgar ändamålet medlen och det är därför acceptabelt att ”ljuga någon/några fulla”. Har jag tolkat Camilla rätt?

 16. Camilla
  7 januari, 2011

  @ anders: Som jag skrev så är det inte viktigt att någon mer än dem det berör vet allting. Sen är det viss skillnad på att ljuga någon full med en positivare bild av en handling eller person än att ljuga om fakta och liknande. Men det är en annan sak.. Du får finna dig i tyvärr Anders att vänta lite på hela bilden 🙂

  Trevlig helg!

 17. Camilla
  7 januari, 2011

  Nån som läser som vet vilka uteslutna det är han pratar om som kritisera honom på olika bloggar? Fast enligt honom så är det förtal *suck*

  http://nwt.se/varmland/article830605.ece

 18. Pingback: Dragan Klaric sänder ut ytterligare en varning till alla SD aktiva | Jan Rume´s Blogg

 19. Göran Olsson
  7 januari, 2011

  Runar Filper påstår att det skulle vara uteslutna i Värmland som kritiserar honom. Mig veterligen så vet jag endast om ett enda uteslutningsärende i distriktet och det var 2003 då ledamoten i Kristinehamn uteslöts för att ha skickat antisemitiska brev.
  Några andra fall har jag aldrig hört talas om och jag har suttit i distriktsstyrelsen som både kassör och andre vice ordförande. Så Filper bör nog precisera sina anklagelser annars kan det nog ses som förtal. Är ganska säker på att riks inte utesluter folk till höger och vänster utan en väldigt god anledning.

  För min del har jag aldrig kritiserat partiet utan enbart påtalat Filpers beetende som jag anser som partiskadligt.

  Och om jag skulle varit föremål för en uteslutning är det väldigt märkligt att jag fått ett meil från partisekreteraren 2010-10-05 där Björn Söder skriver:

  ”Hej Göran,

  Tack så mycket!

  Hoppas att vi åter kan ses inom partiet igen…!

  Sköt om dig och hälsa familjen!

  Mvh
  Björn”

 20. Anders
  8 januari, 2011

  Det jag ser som tragiskt är att de som talar om att de vill Sverigedemokraterna väl genom att gå ut och attackera Runar Filper inte verkar fatta att de gör raka motsatsen. Interna problem diskuterar man internt och inte offentligt. Det ni gör kommer aldrig påverka att partiet får en negativ bild av Runar Filper. Det ni gör orsakar tvärt om ett ökat stöd till Filper. Jag personligen ser hellre Runar Filper än personer som inte respekterar den demokratiska processen i partiet. Jag ser hellre Runar Filper än personer som aktivt matar på med ved till journalisternas ”häxprocess” mot partiet. Jag ger mitt fulla stöd till Filper tack vare er. Jag kommer aldrig se er som vänner då det ni gör drabbar även mig och alla andra i partiet. Ni borde skämmas.

  • Peter
   8 januari, 2011

   Äntligen har en av Filpers aktiva supporters letat sig fram. Du snackar om att ”respektera den demokratiska processen i partiet”. Just som team Filper gjort då? Haha. Du snackar bara skit. Inte ett ord till försvar i sak, som i så fall KOMMER att bemötas, utan bara allmänt svammel om att partiet tar skada av kritik mot Filper. Den som bryr sig om SD städar den här Filperledda kloaken – med klorin. Annars kommer SD att vara ett tvåprocentsparti i Värmland vid nästa val.

   • Anders
    8 januari, 2011

    jag talar fortfarande om att respektera den demokratiska processen. Om du inte vet vad som menas med det så kan jag förklara att det handlar om att ställa upp med motkandidatur och respektera valet oavsett vem som vinner. Har man tillräckligt med stöd för att vinna så vinner man. Har man inte det så har man inte heller förtroendet och därmed förlorar man. Jag skulle inte kalla mig för en aktiv filper-supporter, det är dina ord och inte mina. Jag är inte ens värmlänning. För min del får hela SD-Värmland läggas ned om ni som ”värnar om sd” fortsätter ge journalisterna ved till bålet.

  • Peter
   8 januari, 2011

   En sak till ”Anders”. Fattar du inte att nästan allt Filper mödosamt knåpat ihop till konspirationer bakom lyckta dörrar redan är känt, avklätt och exponerat, och förstår du inte att Filper därför är politiskt död i Värmland? Om titeln sedan är ombudsman, ordförande eller kejsaren av Portugallien spelar ingen som helst roll. Läs tidningarna. Skälet till att folk avgår i andra partier är att en skada för ett parti BARA kan repareras med ett utbyte av personal. Det gäller även i SD. Vilket betyder att SD just nu betalar ett pris för att Filper personifierar SD i Värmland, varje dag. Dessa regler gäller även Sverigedemokraterna. Om partiets omognad är så stor att de som leder partiet av någon anledning anser att de ändå måste behålla denne figur som mer eller mindre politisk kommissarie i Värmland, so let it so be. Det är dock ett kostsamt beslut. På den nivå som SD befinner sig idag är Filper helt enkelt en korplagsspelare som på något outgrundligt vis tagit sig en plats i ett elitlag. ALLA kan se det.

   • Anders
    8 januari, 2011

    ”partiets omognad” visar både du och camilla med flera prov på. Personer som hävdar att man vill partiet väl, men ger media en massa konflikter att skriva om allt för att svärta ned partiet. Av partierna i värmland framstår Filper som den enda som försöker rädda partiet i media medan ni matar på elden mer mer och mer bränsle. Har ni någon som helst tåga i kroppen så utmana Filper som ordförande, men sköt det snyggt och i den demokratiska processen i partiet och inte i ett partiskadligt agerande genom att hjälpa journalisterna att skriva negativt om partiet.

   • Anders
    8 januari, 2011

    ”av parterna i värmland” skulle det stå.

 21. Camilla
  8 januari, 2011

  @ Anders: Jättebra att du står för dina åsikter. Det gör jag och alla andra också. Sen får du göra saker på ditt sätt och vi gör det på vårt 🙂

  @ Patrik: Du har självfallet rätt i att fulspel sker överallt inom politiken. Hade jag varit med i (S) eller (M) och jag vetat om liknade saker kan jag lugnt lova dig att jag inte gjort annorlunda. För oavsett vilket parti det handlar om så ska aldrig en enskild person eller distrikt få agera på ett odemokratiskt sätt som enbart är till för att främja deras egna syften eller maktbegär.

  Detta handlar ju inte om SD, det handlar om att det har under beskydd och direkt utfört av an enda person fått pågå massor med saker som i mina ögon är allt annat än god föreningssed. Handlar inte om privatpersonenen Filper, för han gillar jag skarpt. Men tar man på sig rollen som ordförande så får man också vara beredd på att stå till svars för vad man gör och inte.

  Sen är ju det största problemet att det under så många år har gått att köra odemokratiska fulspel. Ett annat problem är att medlemmarna inte tycks bry sig alt inte fattar vad som sker. Och iom att SD är ett parti som går starkt fram med att man aldrig ska bli lika ohederliga som resten av etablissemanget och skapa förakt för politiker, då måste man vara extra noga med att ha rent mjöl i påsen. OCH än viktigare.. Man är nu ett riksdagsparti, 23 år av strävan gav resultat. Då ska man inte låta bromsklossar få dra ner moralen och stödet genom att vägra förändra alt avgå bara för att man har blivit att leva i symbios med ett distrikt. Kan förstå att det är svårt att klippa navelsträngen, men det måste alla göra med allt förr eller senare.

 22. Joakim
  8 januari, 2011

  Att Filper inte är någon bra ledare är nog uppenbart, då skulle denna situation aldrig uppkomma, men några frågor bara.
  1. Hur kunde Filper bli vald om han nu är så urusel?
  2. Är det inte ert ansvar, medlemmar i Värmland, att han blev vald?
  3. Hur kan du Camilla skriva att ”du gillar Filper som privatperson skarpt” när du öst så oerhört mycket kritik över honom som ordförande, det brister i trovärdighet.

  Till slut tycker jag inte att Peters språkbruk här är Okey mot en annan partimedlem, det är väl precis sådant ni anklagat Filper för?

 23. Camilla
  8 januari, 2011

  @ Joakim.. Man måste alltid särskilja privatperson från yrkesperson eller vad jag ska kalla det. Och som privatperson har Filper många bra sidor. Jag är snål med vilka jag kallar för vänner, men under lång tid så var han välkommen till min familj just för att han var Runar..Sen att han inte är ok som ordförande är något helt annat. Kalla det för otrovärdigt om du vill, jag tycket snarare att det är en bra egenskap att jag faktiskt kan skilja på rollerna. För politik får aldrig bli personligt vet du väl..?

 24. Peter
  8 januari, 2011

  @Anders
  Fundamenta i den här saken är att det är den demokratiska processen som satts ur spel före DÅ 2010 via ting som…

  1. Helt nerstängt distrikt på gemensamma aktiviteter mellan EU valet i juni 2009 till DÅ 2010, för att förhindra att kritiken mot Filper sprids.
  2. En iscensatt ”julfest” för medlemmar o sympatisörer i Värmland, helsubventionerad med en nästan allmän inbjudan, förutom till de som Filper anser ingick i opposition.
  3. Camilla har visat med eget vittnessmål att det skett subventionerade köp av medlemsskap, som hon kräver ska utredas av partiet.
  4. I Karlstad hemlighåller Runar Filper nya intresserade och medlemmar för den då sittande Filperkritiska arbetsgruppen, som denne tvångsnedlägger före DÅ i beslut i DS.

  Det går att fortsätta en bit till, och upprepar inte storyn om Erik T Johansson nu, som Filper stött in i kaklet.

  Därför ska du kanske förvissa dig om att du besitter någon som helst kunskap om saken innan du slött hänvisar till ”demokrati” i frågan, och att medlemmarna kan avgöra saken. Det är just denna demokrati som satts ur spel. Är något oklart ska jag utveckla vidare. Fråga gärna mer om någon punkt är oklar.

 25. Per Olov Olsén
  9 januari, 2011

  NU FÅR DET VARA NOG!
  Jag stödjer Camilla till 100% även om hon är sverigedemokrat, för hon säger sanningen.
  Kan inte ni få in er hjärna att något varit fel i Värmlands Distrikt sedan 10 år i tiden?
  Jag har faktiskt den djupa insikten i Sd Värmland och är trött på massmedia och er som inte tror på Camilla. Det är väl bättre att tro på en som har 17 brotts domar och 4 förselser de senaste åren än de som har blanka ark. Jag kommer inte att göra mer än så här för jag har en överenskommelse med Partiordförande Jimmie Åkesson att ligga lågt.
  De kriterier som överenskommelsen innebär har brutits av motstående part så jag kan släppa allt om jag vill. Men det vill jag inte än.
  Per Olov Olsén f.d Sd

 26. Joakim
  9 januari, 2011

  Ja, många sverigedemokrater runt om i landet tycker att det får vara nog…för länge sedan. Ni agerar egoistiskt, Anders har fullständigt rätt i det. Varken Anders, jag eller andra sverigedemokrater har egentligen motsagt de uppgifter som framförts om Filper, utan ert sätt att sköta det hela på.

  Här läser man att Expo blivit balanserade och seriösa, riktigt bra på sista tiden. Expo har fått ta del av interna PM från SD. Expo har medlemmar i sin styrelse med starka kopplingar till AFA, som misshandlat, hotat och trakasserat våra medlemma, hur tror ni det känns för dem att läsa detta? Ni agerar egoistiskt, dessutom har ni själva ett ansvar för utvecklingen. Fick alla medlemmar kallelsen till senaste årsmötet? Ni är väl för fan vuxna och kan rösta efter ert eget förstånd, eller är ni så fattiga i Värmland så ni ändrar er åsikt efter en simpel jullunch? I andra delar av landet framstår detta som ett skämt. Camilla pratar om oegentligheter som skall bli utredda. Ja då väcker man ett uteslutningsärende så utreds frågan automatiskt, det trodde jag alla visste.

  Vi som är kritiska till ert handlande har inga åsikter om Filper, vi har ju själva ingen aning. Det är hur ni skött det hela som kritiken gäller. Andra distrikt har också haft problem, men skött det annorlunda. Ingen av parterna här har uppträtt på ett vuxet sätt helt enkelt. Och det är väl det som är problemet, ni har ingen som kan axla en ordförandepost på ett bra sätt, inte från något av lägren.

  Camilla säger sanningen ja, också när hon påstår att hon gillar Filper skarpt som privatperson. Läs rubriken på denna artikel en gång till, gäller den enbart för Filper som ordförande? Detta låter ju helt sjukt.

  Du har den djupa insikten om V. ja PO, men meningen var väl inte att Expo och andra massmedier också skall bibringas denna djupa insikt? Eller? Starkt jobbat PG.

  Du är trött på massmedier och oss som inte tror på Camilla? Phhuuu…. detta var väl det mest hårresande jag någonsin läst från en SD:are. Massmedia tror inte på Camilla! Nä, jag har nyheter för dig, massmedia tror inte på oss sverigedemokrater överhuvudtaget, inte ens när vi påtalar massinvandringens negativa konsekvenser, vilken nyhet! Vad har massmedia med detta att göra överhuvudtaget, är du så dum så du tror att dom vill oss väl? Vi andra har återigen, inte uttalat oss om Filper, utan hur NI har skött det hela, jag hoppas att detta tränger in nu.

  En annan orsak till en del tvivel kan ju vara att du själv höjt Filper till skyarna, berättat när ni gjorde radio tillsammans och fiskade ihop. Hörde det själv RÅ i Karlstad.

  Jasså du har en överenskommelse med Jimmie, tycker du att du hållit den? Jag har ingen löverenskommelse men tycker detta är bedrövligt. Jag föredrar t.o.m. den gamla värmländska traditionen att man går bakom ladugården och bjuder upp sin motståndare ”på dans” än detta, så gör karlar.

  Lägg ner detta nu. Ni har väl telefoner i Värmland? Ring varandra, ni behöver inte fråga Filper om lov, fundera på hur ni sköter detta på ett riktigt sätt, med lite sunt förnuft. Camilla pratar om andra partier. Detta händer i M, FP, S också, mem de partierna gör inte som ni gjort, varför skall då vi lufta motsättningar offentligt när inte andra partier gör det? Vi ÄR bättre än övriga partier moraliskt, men vi är oerfarnare och har inte samma erfarenhet och resurser. Övriga partier kallar in konsulter och bjuder på teambuilding, tyvärr är vi själva inte där ännu, det har tyvätrtr ni i Värmland fått lida för.

  Mitt sista ord i frågan

  • Dragan Klaric
   9 januari, 2011

   Problemet i SD är den toppstyrning som har blivit lite av kutym. Alla vill bestämma, toppen vill lägga sig i vad distrikt och kommunföreningar gör. Distrikt vill lägga sig i vad kommunföreningar gör. I många distrikt och kommunföreningar så struntar man rätt ofta i partistadgar. Man håller sina 4 obligatoriska styrelsemöten på en och samma dag, övriga tiden under året bestämmer ordföranden O.S.V

   Kaoset i Värmland är inget ovanlig för SD distrikt, men har blivit mer omtalat tack vare modiga individer som Camilla.

   Men i slutändan så går alla problem att spåras upp till högsta toppen i SD. De borde ha agerat kraftfullare när aktiva medlemmar framfört klagomål. Granskat all den information som inlämnats och gjort något åt det.

   Men sorgligt nog så väljer de istället att belöna de som beter sig illa och det i sig själv är illa, men gör samtidigt att medlemmar tappar förtroendet för partiet och det blir i slutändan partiskadlig verksamhet.

  • Peter
   9 januari, 2011

   Fakta: Det har pågått ting i Värmlands SD som varje annat parti i Sverige skulle ha avpolletterat distriktsordföranden för. Och de gör det av ren självbevarelsedrift. Han har systematiskt skitat ner SDs namn och gjort sämre valresultat relativt andra SD distrikt i flera val samt bevisat verkat för sin egen oavsättbarhet. Det finns hygiendemokratiska skäl för att det ska upp på bordet. Punkt. SD har inget existensberättigande alls om inte åtminstone en miniminivå på interndemokratin kan garanteras. Föreställ dig tanken att Filper var partiledare på riksnivå?! Testa den tanken. Det är inte lätt gjort… Men i Värmland får han hållas. Tacka f-n för att närmast berörda till slut får ”spel”.

   Tänker inte upprepa själva Filpers agerande en gång till i denna kommentatorstråd. Oavsett om det är Expressen, NWT, SVT eller Expo som tar upp detta för värmlänningarna, som har röstat på Filper och Co, så är det en god sak. Värre demoner ska vi inte göra av media.

   • Peter
    9 januari, 2011

    Ska vara ett re @Joakim före ovanstående kommentar

 27. Camilla
  9 januari, 2011

  @ Anders.. Tack så mycket för ett långt inlägg, jag uppskattar alltid när folk tar sig tid att skriva vad de tycker.

  Mitt svar blir dock inte lika långt.

  Jag är i min fullaste rätt som människa att skriva om vad jag vill eller inte. Jag kommer alltid att göra det. Sen är detta jag skriver om inga nyheter precis. Snarare tvärsom. Men, om ledande personer i olika församlingar inte beteede sig odemokratiskt så skulle jag ju inte ha nåt att skriva om eller hur? Men..vi ska kanske införa censur så fort det handlar om enstaka individer i SD? Handlar inte om partiets politk eller hur?

  Du skriver om att agera vuxet eller inte. Jag tror du har missförstått mig totalt. Men så erkänner du ju också att du inget vet egentligen, så jag låter det passera.

  Varför är expo så jävla känsligt? De har faktiskt blivit mindre av en prata-skit-org till att skriva mer sakligt, och ingen inom SD hamnar där om de inte beter sig jäkligt korkat eller hur? Sen är det som så att de saker expo skriver om NU har varit ute till allmän kännedom i över ett år, så vad är egentligen nyhetsvärdet? Du kritiserar mig för att skriva om saker som varit helt officiella under väldigt lång tid.

  Jag skiter i vad folk tycker, jag sätter en enda sak i centrum: Sanningen. Och om den skadar SD mer än vad vissa personers agerande och flathet från de med makt att hitta en lösning, ja då är det illa.. Men den åsikten får stå för dig. Inte för mig.

  Trevlig Söndag och halka lugnt!

 28. Linus på Lamberget
  9 januari, 2011

  Jag har aldrig varit medlem i Sverigedemokraterna. Men jag röstar alltid med Sverigedemokraterna, när det är val. Anledningen till att jag inte är medlem är att jag inte vill förknippas med Runar Filper. Det är inte lätt för mig att använda så starka ord, särskilt som jag ogillar personangrepp. Det är heller inte lätt med tanke på det oerhörda engagemang som Filper har tagit sig an sina uppdrag för SD.

  Jag kan tycka synd om Filper av medmänskliga skäl, men det får inte överskugga vikten av att vi får omdömesgilla ledare för vårt distrikt.

  I egenskap av trogen väljare vill jag därför rikta en uppmaning till de värmländska partivännerna: Vänta inte för länge med det oundvikliga, välj en ny ordförande så snart som möjligt!

  PS. Tack till Camilla för att Du för debatten sakligt och på en sansad nivå. DS

 29. z999
  9 januari, 2011

  @Camilla:
  ”De har faktiskt blivit mindre av en prata-skit-org till att skriva mer sakligt, och ingen inom SD hamnar där om de inte beter sig jäkligt korkat eller hur?”

  Jag har ju länkat dom ibland, exempelvis att dom har med i sina kurser om högerextremism att SD varken är rasister eller nazister (dom kritiserar dock SD’s invandringspolitik ändå). Expo har en del gamla förseelser som jag inte kan överse med och dom har inte visat någon tendens ens att ta avstånd från dom.

 30. z999
  9 januari, 2011

  En sak, sanning och politik är inget som hör ihop anser jag (jag anser att det borde höra ihop men är medveten om att det inte gör det). Politik handlar ofta om att utnyttja svagheter i det demokratiska systemet. Det är väldigt få politiker som har några demokratiska ideal. Om man använder uttryck som ”inte ta i med tång ens” och en del andra som uttrycker ett fysiskt utåtagerande mot meningsmotståndare så hör man egentligen inte hemma i en demokrati. Dom politiker som satt kvar och lyssnade på prästen som förhärligade grupper som utövar politiskt våld eller stöder politiskt våld är egentligen inte bättre än ”politikerna” i Lukasjenkos Vitryssland.

 31. Pingback: Håller trollet SD på att spricka ? | Jan Rume´s Blogg

 32. Camilla
  9 januari, 2011

  @ Z999

  Nä..det är ytterst sällan politik och sanningen gör gemensam sak. Men då är det ju jäkla tur att jag inte är någon politiker, för sanningen för mig kommer alltid att vara nummer ett 🙂

 33. Soritikus
  9 januari, 2011

  Det är ganska dumt att påstå att Sd Riks skulle stötta Filper. De flesta vet sedan Filpers dagar i valberedningen och hans kampanjande för egen plats på riksdagslistan att han inte är någon suppoerter till partiledningen och att partiledningen knappast är någon supporter till honom. Men riks kan inte göra så mycket. Filper väljs till ordförande av medlemmarna. Ni måste helt enkelt bli bättre på att mobilsera folk till era årsmöten. Riks kan inte gå in och sparka valda representanter om man vill undvika inre stridigheter. Grundtanken måste vara att lokalföreningar ska reda ut sina problem själva.

  Vad gäller expo så är det en anti-SD-lobby och inte journalister. De ska således behandlas på samma sätt som politiska moståndare. Respektfullt men med avstånd. Det finns ingen anledning att öppna upp sig för expo. De har ingen större läsarkrets och vi vet vad de har för agenda. Bättre att fokusera på etablerad media istället. Faran med att prata med expo är att man låter dem sätta dagordningen som annan media sedan hakar på. Prata direkt med de riktiga tidningarna istället. Men givetvis är det upp till var och en hur de vill göra.

 34. Soritikus
  9 januari, 2011

  Förresten så är det givetvis grovt otaktiskt att bedriva kampanj för att sparka sittande ordförande på internet. Sånt här sköter man snyggt i bakgrunden så att man undviker kritik för att vara ute efter att skapa oordning. Du har all rätt att skriva om detta. MEN du måste vara medveten om att det är kontraproduktivt att göra på detta sätt. Titta på de andra partierna. De bedriver aldrig ledarstrider på detta sätt. Värmlandsoppositionens PM var också kontraproduktivt. Ni måste ha lite fingertoppskänsla.

  • Peter
   9 januari, 2011

   Må så vara. Men du känner själv till förutsättningarna i så fall? Hur ska en ”mobilisering* öht kunna ske i ett distrikt som stängs på gemensamma aktiviteter i princip mellan EU-val 2009 och DÅ 2010. Där ”julfester”, helsubventionerade, där alla utom kända i oppositionen bjuds in (i Sunne). Där den enda konttakttelefonen i distriktet går till Filper… Där medlemsskap betalas av Filper m fl, enligt Rågfors. Enligt Åkesson som var närvarande vid DÅ var Sunne då SD tätast i Sverige per capita. Föga förvånande var sedan själva DÅ i samma kommun, Filpers hemmakommun, Sunne. Till detta skall läggas pennalismen mot distriktets två föreningar och tvångsnedläggningen av den Filperkritiska arbetsgruppen i Karlstad. Som några månader före DÅ 2010 ersattes av en interimsstyrelse med den då kände antisemitismpropagandisten Erik T Johansson i styrelsen. Listan kan göras mycket längre.

   Du inser väl ändå hur omöjligt ett regimbyte är med dessa förutsättningar?

   Vad gäller detta PM var det helt enkelt en korrekt verklighetsbeskrivning efter två groteskt illa genomförda valkampanjer i Värmland, styrda på rent idiotvis av Filper; snarast ett uttryck för desperation, som förutsade det fruktansvärda valresultatet 2010 i distriktet. Låt gå för bristande fingertoppskänsla där, men HUR kan en ärlig framställan till PS, inte känd utanför partiet, någonsin vara fel? Särskilt mot bakgrund av vad som senare skulle komma att hända i Värmland, med Erik T Johansson, med Levi Klausen, med låtsaskandidaterna i kommunerna som avslöjades efter valet, med skandalen med det kopierade landstingsprogrammet? Någonstans måste fingertoppskänsla ersättas av en hammare.

   • Soritikus
    9 januari, 2011

    Är det omöjligt så har man bara ett alternativ. Isåfall bidar man sin tid med partiets bästa i åtanke. Att dessa stridigheter blivit offentliga har säkerligen lett till försämrat valresultat i Värmland och därmed sämre förutsättningar för en ny ledning när den tar vid.

    Annars kan man åka runt och träffa folk. Kalla till egna möten (Filpers kritiker kontrollerade ju andra lokalföreningar) och bjuda in medlemmar från andra delar av länet. Ringa och prata med medlemmar. Det finns massvis med alternativ som är bättre än bloggande och skriva brev. Att ett PM är korrekt betyder inte att det är strategiskt riktigt. I en falangstrid ska man akta sig för att säga saker i media och skriva saker som sedan finns svart på vitt.

    Det största misslyckandet här är dock att de som ville byta ut Filper delvis lämnade partiet när de inte fick som de ville. Detta spelar givetvis Filper i händerna.

    Som sagt. Ni har säkerligen rätt i vad ni skriver och ni har rätt att skriva det. Men era arbetsmetoder motverkar sitt syfte och är således inte positiva för partiet varesig lokalt eller på riksnivå. Nästa gång försök hör runt med partifolk i andra delar av landet och istället för att be om direkt hjälp med att förändra be om råd för att fixa det själva.

 35. Camilla
  9 januari, 2011

  @ Sortikus:
  ´
  Ingen som bedriver någon kampanj av det slaget.

  Är det svårt att inse att det bara är JAG som säger vad som skett?

  Personligen skiter jag i vem som blir ordförande. Det är faktiskt helt ointressant i det stora hela.

  • Soritikus
   9 januari, 2011

   ”Personligen skiter jag i vem som blir ordförande.”

   Isåfall misstog jag mig. Jag trodde du ville det bästa för Sd Värmland. Då är det givetvis viktigt hur ledningen i distriktet ser ut i framtiden.

   Klart du har rätt att skriva sanningen. Men man har ett ansvar för vad ens handlingar leder till. I det här fallet leder ditt offentliggörande av sanningen till att det gynnar Filper och ytterligare sabbar förtroende för sd i Värmland.

   • Peter
    9 januari, 2011

    Tror knappast att Rågfors ”skiter” i varken det ena eller det andra, däremot tror jag hennes kommentar är ett tecken på trötthet och irritation och att hon kanske inte läst dina kommentaarer på rätt sätt.

    Helt uppenbart har du Sortikus goda synpunkter som uppskattas. Inte tu tal om annat. Nu var det dock som så att ett val närmade sig, och efter katastrofvalen utstågs Filper till valorganisatör av riks. DÅ 2010 satte vallistor och delvis cementerade en situation för lång tid framåt. Självfallet sätter detta sin prägel på situationen. Känslan av akut läge var skriande. Valåret och Filpers anställning var troligen en väsentlig faktor till att folk inte orkade dra med detta vidare och stanna i SD och försöka ytterligare gånger. Vad som hände efter valet, med låtsaskandidatena, Erik T Johansson, Levi Klausen, det kopierade sjukvårdsprogrammet pekar absolut på att det var ett riktigt beslut för Filpers kritiker att dra sig tillbaka, om inte annat för att man slapp dela skammen. Men uppskattar dina eftertänksamma kommentarer.

 36. Camilla
  9 januari, 2011

  @ Sortikus:

  Peter har rätt i sin bedömning i undermeningen av mitt ordval. Meningen var inte att det skulle låta så som det nog gör för den som inte känner mig.

  Ja, självfallet vill jag det bästa på Värmland, men jag bryr mig inte om Fillper blir kvar eller inte. För just nu ska det till ett underverk för att rädda distriktet. Och eftersom jag vet hur nästa DÅ kommer att bli så är det ingen större idé att lägga ner energi på ett distrikt som är kört.. Personligen kommer jag inte (och gör inte nu heller) att befatta mig med detta.

  Låt oss säga att Filper vinner på detta. Må så vara.. Då är det än mer uppenbart att det är kört i sank. För om det är så att ett förtroende kan köpas eller växa ju mer skit som kommer fram, ja då vill inte jag skita ner mig med den sörjan, det får andra göra. Fast, de som får förnya förtroende för Filper pga att sanningen sägs högt, de vill inte jag ha att göra med.. För det säger ju väldigt mycket om hur de är, eller hur?

  Men åter igen.. Jag kunde inte bry mig mindre om huruvuda Filper får ökat stöd eller inte. Det är inte poängen. Poängen är att en stor grupp medlemmar förtjänar att få upprättelse. Och den enda som kan ge dem det är den som vågar stå rak i ryggen och berätta vad som försegått. Och jag kommer aldrig att accepterar omoraliskt och oetiskt beteende från förtroendevalda.

  Jag undrar hur sån här skit och total avsaknad av ledarskapsegenskaper och politisk skicklighet skulle kunna få förtroendet för SD att växa även om jag hållit tyst? Räcker inte de katastrofala valresultaten för dig som bevis`? Förtroendet var redan förbrukat, tack vare en diktatur i miniformat. Så kanske..kanske sanningen faktiskt får motsatt effekt, att förtroendet växer om man vågar visa att man rensar distriktet en gång för alla på dem som inte fattar bättre och släpper in helt nytt och gediget material? DÅ först kan SD i Värmland växa igen..

  • Mittenradikalen
   9 januari, 2011

   Sortikus har iaf rätt i en sak, och det är att det i slutändan är upp till SD Värmlands medlemmar att organisera alternativ, starka nog att fälla sittande ordförande om det nu är vad de vill, men valberedningens förslag att att han skall förbli på sin post. SD Värmlands medlemmar har alla rösträtt på distriktsårsmötet, enligt SD’s stadgar, så medlemmarna är en synnerligen mäktig kraft om den uppträder organiserat.

   Partiledningen kan nog bara ingripa mot en distriktsledning om det handlar om höggradigt och uppenbart partiskadlig verksamhet. Det kan i känslosvallet säkert många tycka redan är fallet i SD Värmland, men jag tror ribban ligger högt innan en partiledning ingriper – i SD liksom i andra partier.

   Hoppas det bästa möjliga skall komma ut ur SD Värmlands stundande distriktsårsmöte, så att alla sverigedemokrater i Värmland kan börja dra åt samma håll igen. Att de inte kan det under nuvarande ordförandeskap, kan nuvarande ordförande Runar Filper inte friskrivas ansvar ifrån. Det behövs en ordförande som kan ena resurserna.

 37. Joakim
  9 januari, 2011

  Det talas mycket om moral, etik och att stå ”rak i ryggen” här. Det är ju inte så att Expo har luskat reda på detta själv. De skriver själva att ”de fått ta del av ett internt PM”

  ”enligt ett internt PM från 2009, som Expo tagit del av.”

  http://expo.se/2011/distriktsordforande-anklagas-for-toppstyre_3593.html

  Man ger inte interna PM till Expo, inte under några som helst omständigheter. Det är EXAKT samma sak som att en försvarsanställd ger interna PM från försvaret till Ryssland eller Iran.

  Här menar jag att mycket av alla etik, moral och annat ramlar platt till marken.

  I övrigt håller jag med flera Filper-motstånadre här, lyssna på Soritikus, han är förståndig och eftertänksam. Tack för dina ord Soritikus.

  Mitt absolut sista ord i denna fråga.

  • sunnebloggen
   9 januari, 2011

   @Joakim.
   Man blir anfådd av folks ointresse. Ta för helvete (ursäkta franskan) och läs tråden innan du skriver. Detta PM är välkänt inom större delen av SD sedan minst ett år tillbaka, och sannerligen är det tillgängligt för de flesta i Värmland. Det ligger ute sedan länge på flera internetsidor. Det är inte som så att Expo behöver leta efter den försvunna diamanten i söderhavet direkt. Att sedan på konkret fråga säg sin uppfattning om saken till Expo, eller NWT kan knappast anses särskilt konspiratoriskt. Eller?

   Som lämplig avrundning på den här tråden kan jag föreslå att folk läser den här sammanställningen av hur Runar Filper spytt galla över folk som faktiskt gått till smått absurda längder för att hålla en bra nivå och som har gett konstruktiv kritik internt.
   http://sunnebloggen.wordpress.com/2010/08/08/goddag-yxskaft-2/

   Man kan med fog säga att det var efter den här drapan i lokalbladet VF av Filper som folks tålamod slutgiltigt brast (citat från VF genom sunnebloggen):

   ”Filper svarar alltså Peter Franke på VF debatt 5/6 att dennes kritiker i Värmland inom SD är (håll i hatten!) ”människor som söker lyckan när positioner och pengar kommer på spel”…som är ”bittra” och hämdlystna, ”rättshaverister och vindflöjlar”…”opportunister som sätter sig själv och sina grumliga intressen före partiet” som rider ”på medias förkärlek för skandaler”… Detta alltså sagt om långvarigt aktiva medlemmar som arbetat hårt i flera valrörelser, och om fullmäktigeledamöter i Värmlands alla väderstreck som har oförvitliga CV:n inom partiet, men som alltså klart deklarerat att tålamodet med Filper är över.

   Hur motiverar Filper dessa groteska otidigheter mot sina i texten inte nämnda motståndare? Jo, han skriver, plötsligt märkligt återhållsamt, att: ”Jag har varit med så pass länge att jag kan skilja agnarna från vetet.” Det är allt. Inte ett argument i sak. Noll. Det är totalt utflippat om man får använda ett så folkligt uttryck. Det är en gravt störd, antagligen rädd, antidemokratisk ”politiker” som talar, och i fullt dagsljus visar upp sitt rätta jag.”

   Jag vill instämma. Givetvis är man ingen man (eller kvinna f.ö) om man tar son allmän dyngspridning. Inte i Värmland.

 38. Camilla
  9 januari, 2011

  Joakim: Ingen har gett Expo ett internt PM.. allt de har skrivit om finns ute på nätet sen över ett år tillbaka. Sen att det heller inte kanske var/är rätt att någon har lagt ut det på en blogg är en annan sak. Men det är lite ironiskt att det är först nu, så lång tid efteråt som expo faktiskt vaknat till liv ang Värmland.

  • Anders
   9 januari, 2011

   Du kan inte hävda att ingen gett Expo ett internt PM, någon har gjort det interna PM:et offentligt och därigenom också gett Expo tillgång till detta. Alla som gör interna handlingar till offentligheten ger även journalister och Expo möjligheten att få tillgång till detta och skall behandlas därefter för vad det är – partiskadlig verksamhet.

   • Camilla
    9 januari, 2011

    Men jisses… Läs vad jag skriver och så går det bra att låta bli att vränga saker hela tiden bara för sakens skull.

 39. Camilla
  9 januari, 2011

  @mittenradikalen

  Det satte du fingret på ett stort problem.

  Folk vet inte hur de ska göra när det gäller detta med att välja styrelse. Ja, alla får så klart den obligatoriska lappen som ska skickas till valberedningen (som tyvärr lurat medlemmarna genom att skriva att sista dagen för nomineringar var den 15:e dec. Och har jag inte helt fel så är det väl den 1:a januari?) Jag vet flera som frågat just Filper hur detta går till, till svar ska de ha fått att det är valberedningen som sätter ihop en styrelse och den blir det. Iom detta svar så vet jag att flera lät bli att nominera andra kandidater då man trodde att det var verkningslöst. Så ett problem är att man inte är påläst om stadgarna. Vilket alla borde vara.

  Det som bekymmrar mig mest är om det är likadant i år som vid förra DÅ. Att det finns köpta röster.

  Ett annat ofrånkommligt bekymmer som kommer att spolierar möjligheten fär Värmland även detta är det faktum att Filper redan valt ut sin efterträdare. Jag vet hur han tänker, eftersom han sa tidigt att jag skulle ta över men att det ändå var han som skulle styra. Lite leka Putin du vet. När jag skrattade och sa att han kunde ju försöka att få mig att dansa efter hans pipa fick jag svaret: Jag sätter mig så klart i Valberedningen vilket passar en avgående ordförande, då måste folk hålla så väl med mig annars så har de ingen chans att komma någonstans inom partiet iom VB.

  Det jag däremot hoppas på, det är att Filper själv har den insikten att det är över nu. Att han måste lämna facklan vidare för partiets skull. Det är den enda rimliga väg han kan ta nu med hedern i behåll..

  Men som sagt.. Mitt stalltips är att vi får se en kvinnlig ordförande. Det är jag villig att satsa pengar på. OM han nu inte lyckats att värva tillbaka en viss velpelle med nån muta. Hur som helst, utgången är redan avgjord, eftersom man inte ens låtit medlemmarna få den tid de har rätt till när det gäller något så viktigt som att få rätt info om hur man nominerar motkandidater och när sista dagen för detta är.

 40. Anders
  9 januari, 2011

  Faktum kvarstår att det finns och funnits personer inom SD-Värmland som matat media med uppgifter som inte skall vara offentliga. Den eller de som sprider sådana uppgifter gör sig skyldig till partiskadlig verksamhet och bör därför genast avlägsnas från partiet, likt den ökände partisabotören i Uppsala, för att under överskådlig tid ej beredas inträde i partiet igen. Vill man partiet väl lyder man följande regler:

  * Interna konflikter diskuteras internt och inte på bloggar eller i media.
  * Respekterar den demokratiska processen i partiet.
  * Respekterar fattade majoritetsbeslut.
  * Rättar sig efter partiets stadgar.
  * Driver partiets politik och inte sin egen.
  * Ser en journalist för det den är = en journalist är en journalist som vill ha scoop och inte vill bygga en vänskapsrelation.
  * Interna dokument skall hållas internt.

  Vill ni i Värmland avsätta Runar Filper så finns det inget som hindrar detta. Det är bara att motkandidera och försöka vinna majoritetsstöd. Sköt det snyggt i så fall och gör inte som förra gången med att mata media med uppgifter. För jag kommer aldrig respektera någon som agerar partiskadligt.

  • Peter
   9 januari, 2011

   @Anders
   Filpersupportern är tillbaka.

   ”Vill ni i Värmland avsätta Runar Filper så finns det inget som hindrar detta. Det är bara att motkandidera och försöka vinna majoritetsstöd.”

   Visst, och ge då också den stjärnögde motkandidat tillträde till medlemsmatrikeln för att som Filper kunna arrangera egna ”julfester” och finansiella resurser att genomföra dessa helsubventionerade myskvällar? Den medlemsmatrikel som Filper, som distriktordförande, lämpligtvis råkade ge sig själv insyn i som egenskap av ”grupplederare i SD Sunne” som han i ren bondkomisk anda kallade sig?

   Tro inte folk är så korkade. Och var inte orolig för att bra folk kommer att återinträda i partiet igen i den rötna Värmlandsfilialen, en rädsla som främgår när du skriver och ber om att de inte ”ska beredas inträde i partiet igen”. Har SD sagt a får man säga b, och nu leva med den illaluktande hundskiten i knät. Värmland är litet och kotteriet runt Filper är för all framtid vingklippta i Värmlandspolitiken. Och vad gäller SD i stort vet ALLA som vill veta vad som pågått.

   • Anders
    9 januari, 2011

    Läskunnigheten hos Peter förvånar. Tidigare har jag sagt att jag inte är en Filper-supporter och inte ens värmlänning. Det handlar om att det negativa som pågår i Värmland skadar hela partiet. Ni får helt enkelt mobilisera er internt om ni vill bilda opinion för er sak. Jag håller med Joakim som påpekar att ni skall använda telefon eller e-postkommunikation. Opinionsbildning skall ske internt och inte offentligt eftersom journalister vill ha scoop och vill skapa nyheter.
    Camilla visst får du tycka bra om journalister om du vill det. Det finns alltid någon som är bättre än någon annan journalist, men man skall aldrig tro att en journalist är en vän. Du kanske missat mediaträningen? Journalister man kommer i kontakt med gör sitt jobb, journalistens jobb är att skapa scoop och nyheter, många tidningar och medier har upprättat en SD-policy om hur de skall behandla och bemöta SD. Detta är faktum. Varje intervju och varje fråga som en journalist ställer skall man tänka efter hur det skadar eller är bra för partiet att besvara eller ej och hur man besvarar för att begränsa skadan eller hur man gynnar partiet beroende hur man besvarar frågan. Likadant bör gälla hur man behandlar frågor om partiet på bloggar.
    Alla bör dessutom tänka på att inte angripa eller tala negativt om andra medlemmar och företrädare för partiet offentligt på bloggar eller i medier för detta skadar inte enbart den personen det handlar om utan hela partiet. Har man något emot en annan person får man rätta sig efter den demokratiska processen i partiet, följa gällande spelregler, bilda opinion för sin sak och driva den internt. Så sker i alla demokratiska partier. Vill man ha ett anarkistiskt parti får man gå till något annat parti istället.

  • Dragan Klaric
   9 januari, 2011

   @Anders, jag skulle vilja tillföra några punkter på din lista över partiskadlig verksamhet!

   * Inte köra med utpressning för att få igenom sin vilja
   * Inte manipulera och hota för att få igenom sin vilja
   * Inte konspirera och bilda falang för att få igenom sin vilja

   Bara några punkter du missade och som jag ville komplettera med 😉

   • Anders
    10 januari, 2011

    Dessa punkter kan jag skriva under på och håller med dig om. Det skall man heller inte hålla på med.

 41. Camilla
  9 januari, 2011

  @ Anders.. Ja, du har helt rätt jag säger inte emot dig på fläck.

  Nu är det ju som så att jag har iaf inte läckt ett enda internt dokument. Och jag vågar påstå att ingen som är medlem i SD heller har gjort det.

  Journalister är så klart ute efter scoop. Men även efter något som är viktigt för demokratin. Det är nyheter. Men jag får känslan av hur du skriver att du anser att ingen från SD ska tycka bra om journalister och absolut inte prata med dem ? Du vet väl om dett det finns medier som är väldigt bra och neutrala hoppas jag`? Man får inte lida av journalistfobi om man är engagerad i politik, för det är varje medborgares rätt att få veta vad våra folkvalda pysslar med.

  Men du.. Varför är det så svårt för dig att ta till dig vad jag och andra skrivit som svar innan? Du ältar ju hela tiden samma saker fast med nya ord, har du bestämt dig för att inte vilja veta utan bara tycka en massa?

 42. Joakim
  9 januari, 2011

  OK, detta blir mitt absolut sista inlägg. Jag visar kanske bristande ryggrad genom att hela tiden lova ”sista kommentar” men inte hålla det, nu skall jag hålla det, som ett nyårslöfte.

  Det låter bedrövligt att ni inte ens vet om hur förfarandet med årsmötet går till. Om någon medevetet försökt mörka detta så, tja, man saknar ord.

  Men ni har dock gamla partirävar hos er, PO bland annat. Han måste veta hur detta går till. Vilket för oss till slutsatsen att ni måste kommunicera med varandra, inte genom bloggar utan genom telefon och mail, eller varför inte träffas över en fika?

  Ni skulle ha kunnat ringa ungefär tusen personer och dryftat pronblemen, utanför distriktet. Oförvitliga medlemmar som säkert gett svar på era frågor. Ja kanske skulle ni också kunnat ventilera lite också. Det låter som att ni inte kan bära all skit själva, vilket är naturligt. Men ventilera med vänner, inte fiender.

  Jag tror att nomineringstiden tyvärr gick ut 1 dec, men kolla upp det. Förstår jag saken rätt så är ”Mittenradikalen” här nominerad. Det går helt enkelt inte att styra någon ordförande genom att sitta i valberedningen, aldrig hört talas om tidigare. En ordförande som låter sig styras av någon i valberedningen passar helt enkelt inte som ordförande. Sedan kan ju någon fantisera om att styra i kullissserna, men det är helt omöjligt om man inte frivilligt går med på det.

  Det finns heller inget som säger att valberednings förslag går igenom, fast den ofta gör det. Dessutom får man väl till slut rösta om valberedningen också. Kolla upp exakty hur valberedningens tillsättande går till i stadgarna. Det går INTE till så att någon sträcker upp handen och säger, jag SKALL sitta i valberedningen. Har jag rätt så väljs faktiskt valberedeningen på årsmötet, och då SKALL detta stå som punkt på dagordningen, som SKALL medfölja kallelsen, tillsammans med verksamhetsberättelsen.

  Mitt förslag är att ni kavlar upp ärmarna och jobbar på, ge inte upp innan slaget ens har börjat. Sök stöd där ni kan få det, prata med varandra inte med pressen. Ta reda på stadgar, fråga de som vet om ni undrar.

  Ber om ursäkt för några hårda ord jag fällt här, har problem med temperamentet. Jag vet att några haft det kämpigt här. Soritikus är ett föredöme här, ni skulle ha en sådan orförande egentligen, men vi lever tyvärr inte i en perfekt värld. Man får spotta i nävarna och göra det bästa av situationen. Vi engagerar oss faktiskt i SD för att rädda ett land, det förtjänar att upprepas ibland.

 43. Camilla
  9 januari, 2011

  @ Joakim

  Det är helt okej att säga flera ggr att man inte ska skriva nåt mer..så gör jag oxå 😉

  Men du.. jag har inte tid med ett långt svar just nu, men jag såg flera konstigheter i din text. Jag tror att du har missuppfattat det jag skrev till mittenradikalen..och sen undrar jag vart ifrån du får att han skulle vara nominerad? Han tillhör inte ens Värmland .

 44. Margareta
  11 januari, 2011

  Jag har följt detta både här & på andra bloggar & forum. Måste säga att det är enligt min åsikt bra och strongt gjort. Har lite svårt att förstå den lilla skara kritiker som dyker upp. Är det ingen som reagerar på allvaret i det hela? Har du Camilla reflekterat på en sak? Normalt när man kritiserar någon eller något inom sd så blir motanfallet hårt & brutalt. Inte i detta fall. Vad betyder det tror du? Undrar också om du inte oroar dig för att Runar Filper skulle kunna anmäla dina påstående? Personligen så anser jag att det vore att begå politikst självmord på allvar, men man kan aldrig förutse hur andra tänker. Du är en tuff kvinna & jag tror många står på din sida. Om du nu ens behöver någon på din sida, för du verkar inte vara ute efter något specifikt, mer än att rensa bland otroligt skitig byk.

 45. Camilla
  11 januari, 2011

  @ Margareta: Nää..inte det minsta. Snarare tvärsom, skulle vara intressant att se om man kan dömas för förtal genom att berätta vad man själv varit delaktig i? Speciellt när jag utan problem rakt av kan uppge 15 personer som gärna vittnar om att detta är sant.. Sen så tror jag att tystnaden från den stora ”du är dum mot SD mobben” beror på att man vet att jag har rätt..Tyvärr ska tilläggas.

 46. Dragan Klaric
  12 januari, 2011

  Camilla du behöver definitivt inte oroa dig för att bli förtalsanmäld. Så här säger lagen:

  Med förtal avses att utpeka någon såsom brottslig eller klandervärd i sitt levnadssätt eller annars lämna uppgifter som är ägnade att utsätta denne för andras missaktning. Den som lämnat uppgiften ska inte dömas till ansvar om han var skyldig att uttala sig eller det annars med hänsyn till omständigheterna var försvarligt att lämna uppgifter i saken. En ytterligare förutsättning är emellertid att uppgiftslämnaren visar att uppgiften var sann eller att han eller hon hade skälig grund för den.

  Och jag kan inte se att du har gjort dig skyldig till förtal i något avseende som helst.

 47. Camilla
  12 januari, 2011

  Nä, jag är inte heller det minsta orolig. 🙂 Däremot skulle det vara lite intressant att bli anmäld för förtal i denna fråga. För jag anser ju att det är av skälig grund samt att jag kan bevisa att det är sant.. Skulle jag då få rätt i domstol så bli det ju än mer intressant att den anser att det finns fog att berätta om valfusk, mutmiddagar osv när ingen från partiet ens frågat mig vad fan jag håller på med. Kanske ser de inte så allvarligt på detta som alla andra tycks göra? Ja, inte vet jag.. och det är inte min huvudvärk. Jag har iaf gott samvete när jag går och lägger mig.

 48. Pingback: Sverigedemokraten Leif Vogel riskerar att uteslutas | Jan Rume´s Blogg

 49. Pingback: Sverigedemokraten Leif Vogel avgår efter rasistmejl | Jan Rume´s Blogg

 50. Micael Persson
  12 februari, 2011

  Är detta avbytare bänken för förlorarna!
  Känns de bättre rent internt för er med ryggdunkarna som ni delar ut till varandra?
  HA HA jävla förlorare jag spyr på sådant pack!

 51. Camilla
  12 februari, 2011

  Tack för din åsikt Micael 🙂

 52. Pingback: SD trotjänaren Stig Werner utesluts | Jan Rume´s Blogg

 53. Pingback: Mer internt valfusk, därför uppdatering om händelserna i SD Värmland « Sunnebloggen: SD i Värmland, ett dokument

 54. Pingback: Vittnesmål från en avhoppad Sverigedemokrat | polimasaren

 55. Pingback: Vittnesmål från en avhoppad Sverigedemokrat -

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Information

This entry was posted on 5 januari, 2011 by in Uncategorized.
%d bloggare gillar detta: