Tankar åt alla håll & kanter

Är förnuft för mycket begärt?

Ingen rök utan eld på Island när SDU är där.

Just nu diskuteras det hej vilt på vissa ställen om det som skedde på Island i samband med att Nordiska ungdomsrådet samlades. En ung kille vid namn William Hane var med som observatör, så enligt många så räknas inte det som att han representerade SDU. Vilket jag så klart inte håller med om.

För att göra en lång story kort så går det hela ut på att denna kille ska ha på ett arrogant (hans egna ord) sätt kastat sitt kreditkort mot bartendern när han skulle betala. Om han varit lika arrogant vid fler tillfällen framgår inte. Då blir bartendern förbannad och kastar tillbaka det och frågar i princip vad fan killen sysslar med. Då tar SDU-representanten och som jag förstått det även pressekreterare för SDU ett glas med vätska och kastar alternativt “skvätter” på bartendern och sedan “tappar” han alternativt kastar han glaset. Vilket ord man väljer att använda beror på vem man lyssnar på. Sen ska även SDU- ha kallat bartendern för typ jävla blatte.

En skitgrej egentligen faktiskt. Fulla blir alla och dumma också. Har nog hänt oss alla på ett eller annat sätt.

Däremot är det inte okej att bli full och otrevlig då man är ute på uppdrag i partiets ungdomsförbunds namn. För även om jag anser att alla ungdomsförbund ska stå helt skilda åt från moderpartierna så gör de inte det.

Alla minns väl barbråket som kostade SSU-Anna karriären inom socialdemokraterna? Fastän hon själv var full med blåmärken och det var svårt i början att reda ut vad som var sant eller inte så dömdes hon rakt av. Vilket med facit i handen var rätt, för det hon gjorde var totalt oacceptabelt. Det var många SD:are som hade starka åsikter om detta. Men nu, när samma sak om än i mildare form sker inom partiet så ska det endera hyschas ner eller så kommer den söta lilla martyren fram. Ursäkta att jag låter så elak kanske, men när ska SD:folk våga ställa sig upp även mot sina egna och säga att det den personen gjorde var inte okej?

Ingen rök utan eld, därför väljer jag att tro mer på bartendern och hans vittnen än på SDU-grabben. För när flera personer vittnar om samma sak så måste det finnas belägg för det.

Men nu till det som egentligen retar mig.

Varför har inte SDU fattat än efter sin beryktade Tallin-resa att man bör sätta alkohollås på sina ungdomar när de ger sig ut bland folk?

För det första så ser det jäkligt illa ut när var och varannan sak man hör om SDU går hand i hand med något häftigt party. Jisses, om ni bara visste vilka bilder jag har fått genom åren från dessa fester. Inte undra på att mina grabbar aldrig skulle få vara med i SDU. Bättre blir det ju inte av att toppen har vissa Stureplans-wannabees som verkligen bättrar på imagen som ett partyförbund. Det är synd, för man gör mycket nytta, men man lockar till sig ungdomar på helt fel premisser.

SD står ju för en striktare alkoholpolitik, varför i herre jisses namn ska det då alltid festas? Det går inte att sitta på landsdagarna och bestämma si och så för att sen inte anamma den egna politiska policyn. Dubbelmoral kallas det.

Tallinresan var ett under att många personen överlevde rent politiskt. Enda anledningen till det är att det handlade om SD och inte något av de etablerade partierna. Undrar om man skulle fixa det nu när man sitter i riksdagen?

SD klagar alltid på att bli orättvist behandlade, vilket de har och blir. Inget snack om saken. Däremot så kan man aldrig kräva att bli behandlade som “alla andra” om man själv inte vill behandla sig själva på samma sätt som man behandlar andra. Den meningen blev galen, men poängen gick fram hoppas jag J

Undrar hur lång tid det kommer att ta innan SD verkligen växt till sig på alla plan, än har jag förståelse. Däremot är jag inte rädd för att säga vad jag tycker, för det är jag i min fullaste rätt att göra. Tyvärr tror jag att det än finns allt för många som är rädda för att komma med kritik, för de vet att de riskerar att förbli en gräsrot.

 

Annonser

28 comments on “Ingen rök utan eld på Island när SDU är där.

 1. Isabella
  6 november, 2010

  Som jag sagt förut, tror jag SD:are (oavsett nivå) är skittrötta på att ta emot mediernas uppblåsta kritik, eftersom den kommer med samma styrka och samma krigsrubriker, oavsett om det finns belägg för den eller inte. Blir man sällan eller aldrig behandlad som alla andra, så är det svårt att reagera som om det är vad saken handlar om. I korta drag.

  • Anders
   6 november, 2010

   Och jag är så förbannat trött på SD:are som bara skyller på pressen. Ni har samma bevakning som andra partier. Det är bara det att ni kan komma undan med saker som är otänkbart i andra partier. Camilla nämnde två exempel, så jag tänker inte rada upp flera, minst lika grova saker från toppar i partiet.

   Cammilla är en av en knapp handfull vettiga SD:are som jag träffat. Jag fattar inte att hon orkar vara partiet med alla dessa politiska tomtarna trogen.

   • ulf blomberg
    6 november, 2010

    anders,

    börjar personligen tröttna på DINA åsikter. en rak fråga: vad gör du på detta forumet? du verkar ju hata det mesta som SD står för, eller har jag missuppfattat dig?

 2. Camilla
  6 november, 2010

  Men varför ska inte SD behöva tåla det när SD:are kräver att andra ska tåla det?

  • Anders
   6 november, 2010

   Det är ju Sd-ledningens strategi att hela tiden utmåla dig som några det är synd om och alla andra är elaka mot.
   Det är på det viset de kommer undan med grova överdrifter, rena faktafel och rena personliga gissningar. Som du gav exempel på här. Enligt dig så gissade hon ju fel med en faktor på minst 5. Det är Inte seriöst.

 3. Ture Björkman
  6 november, 2010

  Brat-stuket som Almqvist och Westling gett SDU har bidragit positivt till SD:s lätt bonnlurkiga image, som fö. är förhärskande i Värmland, men den har sina vådliga baksidor. Kaxiga nyss könsmogna ynglingar bör hållas under viss tukt vid ”finare” tillfällen, som på Island. = alkoholrestriktioner.

 4. riffi
  6 november, 2010

  Det är dags för sverigedemokrater att sluta huka sig.

  För att travestera Reinfeldt så tycker 95% av alla bartendrar illa om sverigedemokrater. Jag tycker det säger allt om hur det gått till.

  Vi är vana vid att invandrargäng bränner bilar, skolor och har ihjäl eller rånar åldringar. Jag tycker nog att man måste ha ett visst perspektiv på vad som händer.

 5. Camilla
  6 november, 2010

  Ture: Exakt, det har blivit väldigt mycket glamour över hela partiet inkl SDU tack vare vissa. Och det är ju inte bara en gång det har stått något i tidningen relaterat till party och bråk. Sen ser det ju väldigt illa ut på tex facebook när det cirkulerar den ena mingelbilden efter den andra. Företrädare är dyngraka med en klase brudar runt halsen osv. Säger inget om det enbart vore privata bilder, men majoriteten kan man lätt koppla samman med olika politiska event. Tyvärr får jag ju säga.

  Anders: Tack, uppskattar det du skrev. Att jag står ut beror ju på att jag fortfarande anser att det finns problem i vårt samhälle som våra etablerade partier vägrar att lyfta upp på allvar. Så länge det pågår så behövs SD.

  Riffi: Fattar jag dig rätt att du menar att bartendern med säkerlighet ljuger bara för att William är med i SDU?

 6. sverigeidag
  6 november, 2010

  Felet ligger inte hos SDU utan hos moderpartiet som inte haft utbildning för att förbygga sådant.

 7. Camilla
  6 november, 2010

  Sant.. Men jag tycker ju att Erik A i egenskap av väldigt rutinerad person i partiet borde kunna ordna med det.

 8. Stig
  7 november, 2010

  Grabben var ju bara 18 år!! Enligt en viss ökänd mall är han fortfarande c:a 80 % barn och 20 % vuxen. Han borde få rejäl straffrabatt av de journalister som annars kallar 18-åriga unga män från Somalia och Mellanöstern för flyktingbarn och storsint ”förstår”
  att invandrarungdomar som eldar upp halva stadssdelar behöver få bekräftelse, få synas och mötas av dialog och förståelse och vuxenvärldens insikt om de bakomliggande socialpsykologiska orsakerna till dylikt ofog.
  Även unga Sverigedemokrater kan ju lida av en liknande socialpsykologisk problematik och underliggande ångest och trauman som bör utredas av fr.a. kvällspressens experter…
  Inte sant?

 9. Camilla
  7 november, 2010

  Stig: Nu skrattar jag faktiskt lite 🙂

 10. Robert Stenkvist
  7 november, 2010

  @Anders
  ”Och jag är så förbannat trött på SD:are som bara skyller på pressen. Ni har samma bevakning som andra partier. Det är bara det att ni kan komma undan med saker som är otänkbart i andra partier. ”

  Du måste skämta Anders, Camilla har själv skrivit om pedofiler och andra brottslingar från andra partier som inte ens blivit uteslutna, betänk om detta hänt i SD! Senast var det väl en en folkpartist i Huddinge om jag inte missminner mig.

  Att SD blir behandlad som de andra partierna av pressen är ju verkligen seriöst, vi tänker då på Aftonbladets stora hand på valdagen, vi gillar olika (rösta inte på SD) samt Expressens direkt uppmaning att inte rösta på ett visst parti, detta på valdagen. Enligt dig skulle V eller KD lika gärna råka ut för det, Yeh trovärdigt?

  Vi har t.o.m ”Experter” vars levebröd går ut på att smutskasta ett visst parti, skulle det vara troligt att detta kunde gälla något annat parti?

  Vad gäller Hane så är det väl troligt att han reagerade lite väl robust på kyparen, jag säger heller inget om att det kom in i tidningen, big deal så här efter valet. Vad som verkligen hände vet väl bara de som var där (och så lär det förbli). Däremot skulle alkoholkulturen inom SDU ses över en smula.

 11. Robert Stenkvist
  7 november, 2010

  Förövrigt så är väl SD:s politik mainstream på Island, i alla fall om jag får tro den kvinna, bördig från Island som jag lärt känna.

 12. MartinA
  7 november, 2010

  Jag håller med Camilla till 100%. Om du representerar fler än bara dig själv så ska du faktiskt kunna föra dig, annars är du i fel branch. Att bli full på en privat fest är helt ok, att bli full och bete sig illa på allmän plats är helt oacceptabelt. Det är allt för många som kämpat så hårt och tagit så mycket skit för att SD skall komma dit de är idag, för att de onämnbara sanningarna skall bli nämnbara. Det är förskräckligt att förstöra detta stora arbete genom dumhet.
  Och det är inte ok att kalla någon blatte som en förolämpning. Det är dubbelt icke ok för en SDare att göra det.

  • Stig
   7 november, 2010

   Instämmer, men nu när SD är i riksdagen så blir det allt mer uppenbart för den vanlige svensken och plånboksröstaren att sverigedemokrater inte är ett gäng rasistier med horn i pannan och med drömmar om att vrida klockan tillbaka till Per-Albin Hanssons gamla folkhhem (+ andra burleska beskrivningar av SD i PK-media). Alltså kan man inom SD gott kosta på sig en hel del självkritik utan samma oro för att demoniseringen av SD (som kommer att fortsätta mandatperioden ut) har lika stor verkan som innan.
   Däremot har SD ingen skyldighet att vara mer självkritiska och göra fler s.k. pudlar än andra partier men även det finns det ett underläggande krav på från riksdagspartiernas olika propagandaorgan: AB, Expr. DN, SvD m.fl.
   SD har dessutom redan uteslutit medlemmar men det basuneras inte ut med samma braskande och fetstilta rubriker.
   I fallet med SSU-Anna var det ju inte så att den socialdemokratiska ledningen gick direkt ut och fördömde henne (som Camilla vill minnas det) utan det var en ganska utrdagen historia där jag vill minnas att vissa andra restauranggäster (SSU:are) försvarade henne och beskrev vakten som lögnare/mytoman.

   Jämförelse med SSU-Anna haltar på en punkt: Den självgode SSU-Anna bad aldrig om ursäkt för det hade ju varit lika med ett erkännande. Det gjorde däremot SDU-William enl. Expr.:
   ”- Han tänkte nog inte kasta ölglaset men han tappade det och det träffade bartenderns axel, säger Kormákur Geirharðsson (en av ägarna till baren).
   Tumult uppstod, och Hahne kastades ut. Då försökte han, enligt Geirharðsson, be om ursäkt för sitt uppträdande.
   Bartendern ska sedan inte ha velat acceptera William Hahnes ursäkt.
   – Bartendern sa att han inte tänkte godta ursäkten för att han vet att Hahne inte menar det, säger Kormákur Geirharðsson.

   Uppenbarligen har Aftonbladets, Expressens, DN:s m.fl. tidingars skvallerjournalister gjort en höna av en fjäder i sin naiva övertygelse om att svenska folket aldrig får nog av ”sensationer” och ”skandalartiklar”, oavsett partitillhörighet men i synnerhet när det gäller SD-företrädare eller SD-medlemmar på den mest anonyma nivån.

 13. Camilla
  7 november, 2010

  Det som är roligt att se är att vi flesta faktiskt är överrens om att detta inte är okej. Och jag personligen är iaf väldigt nöjd över den slutsats jag drog av olika anledningar.

  Jag har lite kort om tid just nu men ska svara Stig lite snabbt ang SSU-Anna: Det jag skrev om henne och att man dömde henne rakt av syftade på vad vanligt folk runt omkring sa..inte vad S-ledning gjorde eller inte gjorde.

 14. z999
  8 november, 2010

  Det där med att media ska behandla SD som andra partier tycker jag att ska sättas i sitt rätta sammanhang. Själva uttrycket ger ett intryck att media skulle vara objektiva på något sätt och därmed behandla alla partier lika på något sätt utefter det. Är det verkligen någon SD’are som tycker det? Jag har levt på den tiden då media satte en ära i att ha en objektivitet på nyhetssidorna och åsikterna på ledarsidan. Så är det verkligen inte numera.

  Personligen anser jag att det största problemet är inte hur SD behandlas utan att media rakt igenom berättar lugnande sagor för ”vuxna” människor. På nyhetsplats. Förr i tiden hade det varit ett scoop att avslöja hur mycket invandringen kostar. Idag vore det också ett scoop men tidningsredaktionerna vill inte ha några scoop.

  • MartinA
   8 november, 2010

   Bra poäng. Problemet är presstödet, och i viss mån reklamen. Om tidningarna var utelämnade till sina läsares pengar så skulle de troligtvis informera sina läsare bättre.

 15. ulf blomberg
  8 november, 2010

  z999,

  det du skriver är som alltid ytterst läsvärt!

  visst var det en annan tid för låt oss säga 30 år sedan. då kunde man se aftonbladet och expressen som något så när trovärdiga…dagsläget är tragiskt. rent chockerande faktiskt.

 16. Camilla
  8 november, 2010

  Det sista som ni skriver om är både sant och intressant. Jag har ju väldigt svårt för oärlighet och mörkning av sanningen, spelar ingen roll vad det gäller. Därmed inte sagt att jag är ett genomärligt helgon som aldrig ljugit eller t.o.m anser att ibland finns det fog för en skenmanöver om syftet är högre..

  När jag var ung ville jag bli journaist och viga mitt liv åt att dra fram världens alla sanningar..är glad att det inte blev så. För som ni skriver så handlar det idag mer om att dölja än att lyfta fram. Det känns som om medierna måste ta hänsyn till personer med makt mer än vad man tror..

  Däremot måste jag även berömma vissa medier. Ta bara här hemma. Vi har två tidningar som har ägnat SD på det lokala planet en rätt stor del uppmärksamhet. Frågar ni en del kommer de att spy galla över tidningarna och göra som Runar Filper gjorde, mer eller mindre kräva att medierna bara ska ta in insändare och ledare som är positiva mot SD. Vilket är lika illa som vad man klagar på att de gör. Men allt de har skrivit har tyvärr varit sant. Och utan att ens försöka göra scoop av det. De har helt enkelt gjort det de är till för. Att berätta sanningen, och den är svår att ta för många. Men poängen är att när det finns media som faktiskt bedriver ärlig nyhetsförmedling så ska man inte attackera dem och hävda att de ljuger. Man får fan bita i det sura äpplet. För annars så blir man ju sedd som en bunt gnällspikar som inte tål att bli granskade. Då blir det svårt att kritisera tilltag som våra kvällstidningar drog igång, rena hatkampanjer fulla med skitsnack. Som Stenqvist nämner b.l.a

 17. Info
  11 november, 2010

  NIONDE BOKEN OM SVENSKARNA SOM INTE FINNS

  Jag hoppas att jag har räknat rätt – men jag tror att Anders Johnsons nya bok ”GARPAR, GIPSKATTER OCH SVARTSKALLAR – INVANDRARNA SOM BYGGDE SVERIGE” är den nionde under loppet av bara ett år, som behandlar det ruskiga partiet Sverigedemokraterna, den onda, svenska främlingsfientligheten, som måste utrotas, att svenskar egentligen inte finns, eftersom Sverige alltid varit ett invandrarland, att vår tids invandrare betyder oändligt mycket för landets välstånd och att det vore ytterst olyckligt, om inte Sverige fortsätter att hålla sina gränser öppna för hela världen.

  Eftersom Anders Johnson uppträtt som expert på sin bok i Sveriges radio idag (naturligtvis oemotsagd), så har jag tagit mig en liten titt på vad Johnson i övrigt presterat inom området.

  En bloggare, Jonas Wikström (vänsterpartisten med samma namn?), har sammanfattat saken så här 2010-09-14:

  ”Den gamle folkpartisten Anders Johnson försöker få till ett argument mot Sverigedemokraterna på DN Debatt genom att räkna upp namnen på tio invandrare som gett Sverige ”värdefulla impulser” och berikat vår kultur. Minsann – ”rader av välkända svenska företag har skapats av invandrare”. Det låter som en uppsats jag skrev på mellanstadiet. – – –

  Det skolfrökenpräktiga argumentet att invandrare ”berikar” Sverige är helt enkelt ganska värdelöst. Rasister har aldrig haft problem med att acceptera enstaka, skötsamma, assimilerade invandrare – Sverigedemokraterna har ju en del på sina listor till och med. Det är ”de andra”, massan, det är fel på.

  Sverigedemokratiska väljare röstar inte på SD för att de inte känner till att Astrid Lindgrens böcker har illustrerats av en balt – orsaken är snarare att de inte direkt ser några blivande barnbokillustratörer framför sig när teve sänder från dagens fattiga förorter, bara stenkastande muslimer på socialbidrag. – – –

  Försvaret handlar förstås om avetnifiering. – – – Men problemet är ju att när vänstern försöker förklara problem och elände med klass och sociala klyftor, rycker tidningar som Anders Johnsons Dagens Nyheter (där han var chefredaktör för några år sedan) ut och förklarar att det inte finns något klassamhälle, kallar arbetarklassområden för ”förorter”, ordnar in sociala problem under rubriken ”integration” o s v. Med marxismen begraven är etnicitet 2000-talets enda återstående förklaringsfaktor. Sedan kan man ställa spaden åt sidan och skriva förnumstiga debattartiklar om att Georg Riedel kom från Tjeckoslovakien och ändå skrev väldigt fin musik. – – –

  Som vanligt är det inte Jimmie Åkesson som debatten ska föras med – det är med Sverigedemokraternas potentiella väljare. Alla goda argument måste utgå från vad de väljarna faktiskt känner och tycker sig uppleva, och sedan förklara varför SD har de sämsta lösningarna. Anders Johnson utgår bara från sin egen inåtvända förnumstighet.”

  Anders Johnson presenterar sin nya bok på ett seminarium, anordnat av Handelskammaren m.m. den 22 november 2010 16:30-19:00 i Handelskammarhuset, Västra Trädgårdsgatan 9, Stockholm, sista anmälningsdag 17/11.

  ”Efter författarens presentation av boken hålls en paneldebatt om de invandrade entreprenörernas betydelse. I panelen finns Babak Sadighi, vd Axiomatics, Imran Ahmad, vd Fittja drift och Underhåll, samt Anastasia Georgiadou, vd Svensk Personlig Assistans. Medverkar gör även Handelskammarens VD Maria Rankka.”

  • Ville
   20 november, 2010

   Vad har det här att göra med inlägget? Camilla, radera denna.

 18. Ville
  20 november, 2010

  Camilla: ”SD står ju för en striktare alkoholpolitik…”

  Tyvärr kan jag inte se det. Riksårsmötet röstade igenom gårdsförsäljning av alkohol vilket i praktiken innebär att Systembolagets ben i viss mån slås undan.
  Jag känner inte till alla detaljer men jag är tveksam till William Hahne. Det ska bra mycket till om man blir utslängd från Crazy Horse eller isländska barer.

  Kan inte SD & SDU sätta alkolås på deras folk??? Det är inte trovärdigt att bara gnälla på invandringen och bortse alkoholens kostnader.

  • Ville
   20 november, 2010

   Glömde understryka att jag är sverigedemokrat, har varit det i över 10 år och kommer under överskådlig tid att så förbli.

 19. Patrik, Ängelholm
  20 november, 2010

  Problemet med händelsen på Island är att det är svårt att få en bra bild av vad som verkligen hände. Icke minst står ord mot ord ang. vissa detaljer, främst vad gäller vilka tillmälen som skall ha yttrats av Hahne. Såvitt jag vet råder oskuld tills motsatsen bevisats även för sverigedemokrater, och av vad jag hört kommer ingen rättslig uppföljning att ske.

  Men att Hahne gjorde *något*, ja det står ju utom allt tvivel. Därmed står också klart att han inte agerat felfritt, vilket förstås varit önskvärt eftersom han representerade SDU. Är man sverigedemokrat så är man det ALLTID, inte bara när man pratar med en journalist eller sitter på ett kommunfullmäktigemöte. Man är sverigedemokrat även en glad festkväll i baren.

  En alkoholpolicy för ungdomsförbundet vore bra. Då slipper förhoppningsvis SDU i framtiden icke minst att göra om andra partiers ungdomsförbunds misstag.

 20. Stig
  21 november, 2010

  HALLÅ DÄR CAMILLA! HÖR du mig!!! Vart tog du vägen?!! Har du tröttnat på oss?
  Eller har du bara gjort som Toblerona-Mona en gång i tiden, tagit en time-out…?

 21. Camilla
  22 november, 2010

  Närå.. 🙂 Ingen Time-Out här inte. Inte iaf av vanlig orsak. Men jag har dels hamnat i en intressekonflikt, vilket har medför att jag har haft svårt att skriva på sista tiden, men sen så är det så att jag har haft rätt mycket kritiska åsikter som jag ansett vara bäst om jag håller för mig själv. Därför har jag försökt låta bli tangetbordet ett tag 😉

  Men jag sitter faktiskt just nu och plitar på ett nytt inlägg.. dyker upp om nån timme eller två 🙂

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Information

This entry was posted on 6 november, 2010 by in Uncategorized.
%d bloggare gillar detta: