Tankar åt alla håll & kanter

Är förnuft för mycket begärt?

Aftonbladets Jan Helins omdöme går att ifrågasätta..

Först hjälpte Aftonbladets Jan Helin Sverigedemokraterna in i Riksdagen, nu låter han det kriminella gänget Original Gansters (OG) få samma dos av den Helinska stjärnljuset. Har Jan Helin fått ångest över sitt misslyckande att hålla SD ute från riksdagen och har han även fått ångest över att hans hata-Sd-kampanj i form av Gilla Olika inte fick det genomslag han hoppats på så att han måste använda sig av OG för att skrämma bort de Sverigedemokratiska företrädarna? Man kan ju börja undra.
 
Aftonbladet är inte unikt på det sättet att det bara är deras blaska som har publicerat “nyheten” att O hänger ut företrädare av SD med namn och bild. Detta har ju varit känt relativt länge. Däremot är Helin först ut med att ge OG onödigt mycket luft. En artikel som fullständigt dryper av förtäckta hot mot SD. Undrar om det var en halv orgasm för Helin att se den i tryck?

Jag skiter faktiskt i OG och vad Lars Bergquist sa i interjuven. För jag är fullt medveten om att dessa gossar är fullt kapabla att skrämma bort de flesta om det är deras vilja. Jag skiter även i att deras s.k. kamp mot SD skulle bero på att de är emot rasism. Uppenbarligen vet de lika lite som Helin vad rasism faktiskt är. Däremot beror nog deras kampanj mot SD mer på att man har ett syfte, ett mål. Vilket det är lär nog stå klart förr eller senare så jag lägger ingen energi på att analysera varför ett kriminellt gäng, som valt själva att ställa sig utanför det demokratiska samhälle vi andra lever i, inte bråkar med likasinnade istället för ett politiskt parti.

Det som däremot är mycket anmärkningsvärt är att dels aftonbladet har det ytterst dåliga omdömet att ge sådana här hot mot demokratin luft. Man skulle minsann kväva SD:s rätt till en demokratisk behandling men kriminella nätverk verkar man däremot inte ha några problem med.

Det luktar hat Helin. Det luktar väldigt mycket personlig vendetta Jan Helin. Är det så?

Som jag skrev i början så vet jag mycket väl att denna grupp multi-kriminella grabbar kan få både en, två och tre av Sverigedemokraternas företrädare att avgå. För hallå, ingen är mer än människa. Inte ens kaxiga jag. Det finns massor med nyvalda kommunpolitiker som säkert redan nu funderar på att hoppa av. Grattis Helin och grattis Lasse får man ju säga, liten vinst till er.

Däremot en stor förlust för demokratin. Stor förlust för vår regering. Oavsett vad Reinfeldt anser om SD så bör det ligga i hans intresse som landets statsminister att kraftigt fördöma detta dolda hot mot ett folkvalt partis företrädare, likaså bör det definitivt ligga i Reinfeldts intresse att se till att ingen av dessa folkvalda kommunpolitiker kommer att stå oskyddade. För det är ju inte som så att de som sitter i kommunfullmäktige har en egen livvakt från SÄPO om någon trodde det.

Igår höjdes för första gången beredskapen i trygga lilla Sverige pga. att det finns ökad risk för terroristdåd i vårt land. Det ni. Galningarna har nåt även hit nu. Trodde någon att vi skulle vara förskonade för evigt från bombdåd och andra attentat? Knappast. Allt handlar om när, inte om längre.

Om någon bestämmer sig för att skicka ner en självmordsbombare under fredagsrusningen på Stockholm central så är det ett hot mot vår demokrati. Det är ett hot med oss alla som gemensam måltavla, vare sig vi befinner oss i tunnelbanan eller inte. Det tror jag vi alla är överrens om.

Vad är då skillnaden mellan ett sådant hot och hot från kriminella nätverk? Vad är skillnaden på hot mot ett politiskt parti eller hot mot våra domare, nämndemän, poliser, brandmän och sjukvårdspersonal?

Ingen alls egentligen.

Frågan vi alla måste ställa oss är: Ska vi låta kriminella grupper, svenska eller utländska, få utrymme att skrämma oss till tystnad? Detta gäller oss alla. Inte bara SD och OG. Det handlar om mycket mycket mer.

Det är faktiskt upp till er att heja på Jan Helin och personer som agerar som honom eller så tar ni strid mot det som håller på att ske med Sverige. Innan någon faktiskt råkar riktigt illa ut på allvar.

 

Annonser

18 comments on “Aftonbladets Jan Helins omdöme går att ifrågasätta..

 1. Niklas
  2 oktober, 2010

  ”Helins omdöme går att ifrågasätta” – det måste vara måndens underdrift.

  Jan Helin är ett exempel på när en mycket liten människa har fått på tok för mycket makt.

 2. Camilla
  2 oktober, 2010

  Jag är ganska snäll av mig.. tänker ju på Helins känslor 😉

 3. z999
  2 oktober, 2010

  Klart att aftonbladet är positiva till O.G, dom är ju en stor hjälp när man ska komma åt SD och saknar argument och bara har våld att ta till. Det är intressant att se att O.G upplever SD som ett hot medans andra partier upplevs som ok. Och varför inte, de andra partierna avvisar ju till exempel inte kriminella invandrare och det ses väl hotfullt för O.G att utvisas till länder där inte svenskar sitter i ledningen även om deras första ledare just nu befinner sig på flykt i Turkiet.

 4. Camilla
  2 oktober, 2010

  Mest troligtvis så är det så som du skriver. Men jag fattar ändå inte att OG ens ger sig in i detta? För hur stor är chansen att SD:s politik kommer att bli genomförd i närsta framtiden? Jag tycker detta är märkligt..för jag köper inte rasist snacket som OG anger som skäl. Måste finnas nåt mer..nåja.. time will tell ..men skam åt aftonbladet som faktiskt spär på det politiska våldet.

 5. z999
  2 oktober, 2010

  Det är väl bara så helt enkelt att SD är ett hot mot kriminalitet och övriga riksdagspartier är inte.

  Undrar om det kommer att skapas ett invandrarparti till nästa val? Vad skulle dom ha på programmet? Det skulle innebära den totala polariseringen av samhället med invandrare som röstar på ett parti och svenskar som röstar på något annat parti. Vissa grupper skulle förståss välkomna ett ”ras”-krig.

 6. z999
  3 oktober, 2010

  Såg att en del tycker att det är konstigt att aftonbladet låter OG hota sd-medlemmar på nyhetsplats utan att tidningen kommenterar det. Men varför inte? När antirasister demonstrerar mot salemmanifestationen så är det inte bara mot nazism utan det förekommer även plakat som uppmanar till fler mord. Det har ju dessutom varit många knivskärningar i den senaste valrörelsen utöver han som är misstänkt för att ha skurit sig själv. Och det är ju inte, som en del tycks tro, att antirasister bara använder kniv mot nazister utan även mot sdfolk och misstänkta (?) sd’are

 7. Camilla
  3 oktober, 2010

  Sant Z999 att aftonbladet även låter andra grupper få visa upp sina hot. Och iofs så ska en tidning vara objektiv och låta alla komma till tals..men..MEN..man saknar fulltsändigt omdöme när man låter någon, oavsett vem det är få framföra indirekta hot mot någon i en nyhetstidning- Det är sjukt helt enkelt.

  Fast.. jag börjar bli riktigt less på hela världen som vi lever i. Alla hatar alla och alla ska vara störst och farligast.

  Jag funderar ibland på att återvända till Flower Power tiden och bara älska allt och alla 😀

  Men för att återgå till det du skrev om att bilda ett invandrarparti, det tror jagi nte lär dröja. Då kommer vi absolut att få en märklig regeringssituation. För de lär komma in. Och jag ser iofs inget fel med det, men det skulle dock bli lika märkligt som om PP hade kommit in i riksdagen. Man har egentligen en mycket enkelriktad politiskt plattform. Syftet med enspåriga partier är inte att arbeta seriöst i vårt viktigaste organ (riksdagen) utan man vill använda det som en startplats för att få lufta en enda fråga, i PP:s fall internet och det som följer med det. Varför jag tror ett sådant parti skulle bli enkelspårigt beror på att man inte enas pga att man tycker och tänker lika. Utan för att man alla är invandrare. Och det begriper ju alla som kan tänka att det skulle bli precis som i PP där man inte kunde samsas om de olika politiska frågorna då alla kom från mycket skillda bakgrunder då det gäller politiska åsikter. Så jag tror det skulle falla rätt platt.

  Däremot så önskar jag att fler invandrare skulle engagera sig politiskt, för hur ska man annars kunna få ett bättre samhälle där alla känner att man deltagit i de beslut som tas om hur vårt land ska se ut och hur det ska fungera?

  ,

 8. z999
  3 oktober, 2010

  @Camilla:
  ”Jag funderar ibland på att återvända till Flower Power tiden och bara älska allt och alla”

  🙂
  Jag var med på den tiden. I vårat hårdare samhälle så kommer det dock aldrig att inträffa igen.

  PP har utvecklats och har en del förslag utanför deras engagemang för ett öppet internet som endast styrs av djungelns lag. Från början hade de i alla fall en strategi hur de skulle bete sig om de fick inflytande, att rösta med det block som är störst.

 9. Camilla
  3 oktober, 2010

  Hmm..så du menar alltså att det är lika bra att jag kapitulerar och slutar att tro på att världen faktiskt KAN förändras till det bättre bara tillräckligt många försöker? 🙂

  PP har förvisso gjort en och annan ansträngning till att försöka förändras och växa. Men PP består ju av fler förvirrade individualister än vad SD någonsin kommer att göra. Därför kommer de aldrig att bli kända för något annat än Rick Falkvinges dumma uttalanden och sitt succéval i EU. Där kommer de att sluta precis som Junilistan. Upp i topp och sen rakt ner i glömskan.

 10. z999
  3 oktober, 2010

  @Camilla:
  ”Hmm..så du menar alltså att det är lika bra att jag kapitulerar och slutar att tro på att världen faktiskt KAN förändras till det bättre bara tillräckligt många försöker?”

  På hippietiden så var inte allting lika låst. Numera så börjar folk redan innan de fyllt 20 att staka ut sin framtid och möjligheterna att ändra sitt liv är färre. Kolla följande länk om hur myndigheter i Sverige reagerar på folk som försöker leva ett annorlunda liv.
  http://www.dn.se/sthlm/huddinge-hotar-vraka-hemlosa-fran-lager-1.1180941

  ”PP har förvisso gjort en och annan ansträngning till att försöka förändras och växa. Men PP består ju av fler förvirrade individualister än vad SD någonsin kommer att göra. Därför kommer de aldrig att bli kända för något annat än Rick Falkvinges dumma uttalanden och sitt succéval i EU. Där kommer de att sluta precis som Junilistan. Upp i topp och sen rakt ner i glömskan.”

  Ja, det tror jag också.

 11. Camilla
  3 oktober, 2010

  Var det inte dessa som man gjorde ett reportage om för kanske ett år eller så?

  Jag tycker att människor som 1: Vet med sig att de inte fixar att leva på samma sätt som normen gör ska få möjligheten att ändå få ett anständigt liv om än att det då krävs att myndigheterna är flexibla, både tankemässigt och regelmässigt. 2: Människor som är hemlösa pga olika skäl ska aldrig behöva bo på gatan, och om de hittar en gemenskap ett ställe att kalla sitt hem som de kan acceptera så varför tvinga bort dem? är det verkligen så farligt att acceptera att det finns en klick människor i varje smahälle som inte passar in helt enkelt. Kan då inte dessa få leva sitt liv i en ytterkant utan att man ska gå in med stora handen och feta regelboken och tala om vad som gäller eller inte? Alla kan inte vara Svensson tyvärr. Med eller utan missbruk eller psykiskt sjukdom. Man har bara helt andra behov.

 12. z999
  3 oktober, 2010

  Jag tycker också att människor ska ha en större frihet utan att falla utanför ramarna i samhället. Men det fungerar dåligt med regeringens linje att alla ska jobba (eller låtsas jobba) i kombination med att sociala myndigheter har en del skyldigheter att ingripa.

 13. Robert Stenkvist
  3 oktober, 2010

  Ja fullständigt bedrövligt. AF borde polisanmälas samt anmälas till Mediakritik

  http://www.mediekritik.nu/react.php?

  Samt pressens opinionsnämnd

  http://www.po.se/

 14. z999
  3 oktober, 2010

  Rekommenderar filmerna från axxesstv på den här sidan.
  http://www.axess.se/tv/PlayProgram.aspx?id=1363

  Samtliga är sevärda där den geniala Ayaan Hirsi förklarar bland annat att islam inte förenligt med demokrati och västerländska upplysningsideal, vilket inte hindrar att enskilda muslimer kan passa in i ett demokratiskt samhälle. Samma som att nazismen (30-talets, oldschool) inte är förenlig med demokrati men enskilda nazister kan fungera i ett demokratiskt samhälle.

  Detta anser jag vara främsta skälet att förbjuda muslimska friskolor eftersom samhället inte bör främja barnuppfostran som skapar barn med ickedemokratiska värderingar.

 15. ulf blomberg
  3 oktober, 2010

  jan helin var redan när han tillträdde en olycka som väntade på att inträffa. nu slår han alla rekord i dumhet, och jag tror den är medveten, han lyfter fram ett kriminellt gäng som slagträ mot SD. detta förfarande är rent kriminellt anser jag!

  tänk att det fanns en tid då AB och EXPRESSEN faktiskt gick att läsa.

  att helins aftonbladet inte har några chefer med utländskt ursprung anställda skall inte förvåna någon. det är ett faktum. att jan helin med stor sannolikhet inte är boende i någon av de invandrarfyllda förorterna kan vi räkna med. det är du och jag som skall förväntas vilja bo där…

 16. z999
  4 oktober, 2010

  @Ulf Blomberg:
  ”tänk att det fanns en tid då AB och EXPRESSEN faktiskt gick att läsa.”

  Ja, faktiskt. När jag gick i skolan så ingick det i samhällskunskapen att man skulle lära sig att läsa AB och expressen och kritiskt granska innehållet. Idag är det mer så att man får leta efter det som eventuellt kan vara läsvärt.

 17. riffi
  4 oktober, 2010

  Är det verkligen inte att mata trollen att skriva så mycket om Jan Helin?

  Han har säkert aldrig förut varit så lycklig som när han läser SD-bloggar. Ingen har vetat vem han var innan han bäddade för SD:s riksdagsinträde genom publiceringen av Åkessons inlägg för något år sedan.

 18. Camilla
  4 oktober, 2010

  Tja, ska man resonera så då kan man ju lika gärna sluta att ha åsikter om något. Eftersom det alltid berör en person på ett eller annat sätt. Och om man inte öppnar munnen så är det ju Helins ”sanning” som blir den enda..

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Information

This entry was posted on 2 oktober, 2010 by in Uncategorized.
%d bloggare gillar detta: