Tankar åt alla håll & kanter

Är förnuft för mycket begärt?

Invandrare uppmanas att strejka mot Sverigedemokraterna

Jag tycker om att skratta, även om jag ibland gör det tyvärr när det gäller allvarliga saker. Kanske borde jag nöja mig med att småle just nu? Ja, det blir bättre. Jag småler åt debattartikeln på SVTDebatt om att Invandrarna i morgon går ut i strejk och åt Socialdemokraternas nya knep mot Reinfeldt.
Vilket ska jag börja med måntro? Tror jag ger sossarna 5 minuter av min tid eftersom det var minst intressant.

Nya knepet för att svartmåla Reinfeldt och högeralliansen är enligt expressen att sluta kalla Sverigedemokraterna för ett högerextremt parti(med betoningen på extremt) utan enbart kalla SD för ett högerparti.

Om man nu från socialdemokraternas sidan inbillar sig att det skulle få folk att sammankoppla moderaterna med SD så är man mer desperat än jag trodde. Inte för att SD är ett högerextremt parti, utan för att det helt enkelt inte kommer att funka. That´s it. Snälla Mona, gör om och gör rätt istället, men det är nog tyvärr redan försent. Sagt av en som alltid värnat om socialdemokratin.

Över till det mer intressant idag.

I ett upprop på både facebook och via SVTDebatt så uppmanar Hidayet Tercan, Klara Denckert, Roy Melchert och Qaisar Mahmood alla invandrare att i morgon gå ut i strejk!

Det ni..!

Vad man vill bevisa är tydligen hur fel Sverigedemokraterna har när man påstår att invandringen inte enbart för med sig bra saker och att den kostar mer än den smakar.

 

Det går inte att läsa om Sveriges ekonomi- och industriframgångar utan att snubbla på namn som har sitt ursprung i andra länder. Företag som till exempel Bonniers och Gleerups, Cloetta och Marabou, Expressen och Göteborgs-Posten, Felix och Findus, Höganäs och Perstorp, Handelsbanken och Sparbanken har byggts upp av människor som har invandrat till Sverige. På många sätt har invandringen bidragit till att göra Sverige till ett samhälle vi alla är stolta över idag.

Jag säger inte emot dem att det inte finns personer med utländskhärkomst som inte har bidragit med otroligt mycket positiva saker och även har lyckats oerhört bra. Men måste det som är bra per automatic betyda att det som är negativt inte får belysas?

Så om en invandrare blir en framgångsrik affärsman så ska vi alltså inte anse att det är fel att 1000 andra söker sig hit enbart för att få ekonomisk trygghet, bekostat på våra skattepengar?
Nu generaliserar jag hårt enbart för att inte bli för långrandig och för att få fram min poäng. Men det tar jag för givet att de flesta begriper.

Vad händer då om alla invandrare går i strejk i morgon?

Tja, det blir ingen pizza till lunch tyvärr. Det lär bli många inom omsorgen som blir lidande och inom alla andra yrken där många invandrare arbetar.

Dessa hårt arbetande människor förlorar också en dagslön. Då undrar jag, har dessa strejkuppvinglar tänk på att även en betydligt stor andel människor kommer att förlora en dagsersättning från socialbidraget och från migrationsverkets ersättningssystem när de vägrar gå på SPI och stå till arbetsmarknadens förfogande. För de menar väl inte att man ska bekosta strejken med våra skattepengar?

Om jag ska bli lite mer allvarlig.

Hur har dessa personer tänkt att deras strejk ska rädda livet på de flickor som kommer att drabbas av hedersvåld?

Vilken effekt har denna strejk på det faktum att vi har noll koll på alla papperslösa i samhället som ändå kan leva på vårt välfärdssystem trots att migrationsverket har fastslagit att man inte har rätt att vistas i landet?

Jag förstår faktiskt inte deras syfte, mest för att det är så otroligt naivt och ogenomtänkt.

Varför?

Jo av den enkla anledningen att ingen inom SD har en tanke på att kasta ut alla invandrare som lever här idag, man vill bara få ett stopp på det missbruk av vårt lands välvilja.

Dessa personer beter sig exakt på samma sätt som de anser att SD gör. Fast åt andra hållet.

Om nu all invandring är så fantastisk för Sverige, då bör ju ingen kunna komma på ett enda argument för att det är nyttigt att lyfta upp baksidan till ytan eller hur?

 

Annonser

22 comments on “Invandrare uppmanas att strejka mot Sverigedemokraterna

 1. Annika
  15 september, 2010

  Så man ska bara låta arbetskraftsinvandrare komma in i Sverige då menar du? Bara plocka russinen ur kakan? Inta vara medmänskliga för fem öre? Samt hur ska man kunna bedöma vad en flykting kan bidra med ekonomiskt för landet efter några år eller om det bara är en ”snyltare” som du kallar det?
  Vidare undrar jag vad har du för källa på att det är fler invandrare som går på socialbidrag än som arbetar? ”även en betydligt större andel människor kommer att förlora en dagsersättning från socialbidraget och från migrationsverkets ersättningssystem ”
  Och strejka gör man från ett jobb, inte från socialbidrag och ersättningar, därmed gäller strejen inte dessa som går på detta SÅKLART. Och dessutom så är strejken alltså 5 minuter så du behöver inte ora dig att någon ska förlora en dagslön.
  Gör om gör rätt själv Camilla

  • Camilla
   15 september, 2010

   @ Annika

   Missade du raden där jag skrev tydligt att jag medvetet generalliserar? 🙂

   Och sen så är det väl dumt att bara ta med arbetande invandrare i strejaktionen? Tror att poängen som de är ute efter går förlorad då. Eller…

 2. Olle
  15 september, 2010

  De invandrare som arbetar, deras skatter kan inte räknas av från invandringens kostnader. De skatterna går till att betala den välfärd de använder som alla andra medborgare, skola, vård osv. De arbetande invandrarnas skatter kan inte gå till att betala invandring, det blir helt orimligt. I så fall skulle de arbetande invandrarna inte bidra alls till den välfärd de använder.

  För stor invandring som hamnar i bidragsberoende är en ren kostnad tillsammans med all välfärd de arbetslösa invandrarna använder, skola, vård osv. Det är politikernas fel, inte invandrarnas.

  • M Capensis
   15 september, 2010

   Sorry Olle, men enligt finansdepartementets rapport är det exakt så de räknar. Kostnaden år 2006 för invandringen (läs bidragsförsörjda invandrare) är enligt dem 50 miljarder, EFTER att hela skatteunderlaget för utrikes födda och deras barn dragits bort. (220 miljarder)

   http://www.eso.expertgrupp.se/Uploads/Documents/ESO%20rapport%203.pdf

   Så nej, arbetande invandrare bidrar inte med en spänn tillsamhällsbygget. Inte ens svågern (barn till två lettiska flyktingar) bästa kompisens man (barn till en tjeckisk pappa och en dansk mamma) Deras skatt går oavkortat till ”transfereringar” pga invandringen. (definitionen i rapporten på invandrare är ”utrikes född, eller med bägge föräldrar födda i utlandet)

 3. Fredrik
  15 september, 2010

  Du menar strejka mot demokrati och 7.5% av Sveriges befolkning?

 4. Camilla
  15 september, 2010

  Japp.. Eller, det är inte jag som menar det ..det är ju de 🙂

 5. Fredrik
  15 september, 2010

  Ursäkta, drog lite förhastade slutsatser av rubriken. Ja, för mig är saken väldigt enkel:

  Jag vill att mina skattepengar skalll gå till skola, sjukvård, barn- och äldreomsorg. INTE flyktingmottagning, SFI-kurser och assimilationsproblem.

  //Fredrik

 6. LP
  15 september, 2010

  Scb skriver:

  ”De senaste decenniernas invandrare har inte i samma omfattning som tidigare kommit till Sverige för att arbeta. Återutvandringen är också lägre än tidigare vilket betyder att det är färre av dem som saknar arbete som återvänder.”

  källa
  http://www.scb.se/Pages/PressRelease____109076.aspx

  Scb skriver:

  ”Utrikes födda arbetar i lägre utsträckning”

  DN skriver:

  ”Svensk migrations- och integrationspolitik har misslyckats. Flyktingmottagningen, introduktionen till Sverige och Svenska för invandrare (sfi) fungerar så illa att det tar sju år för vuxna flyktingar att få ett arbete i Sverige, för kvinnor tar det mer än tio. Många invandrare blir år efter år helt beroende av bidrag eller av den man i familjen som ofta kom först.
  År 2007 läste 65 000 personer sfi. Hela 20 000 avbröt utan godkänt betyg i någon enda kurs. I OECD:s statistik ligger Sverige sist i tabellen över jämförbara länders förmåga att sätta utomeuropeiska invandrare i arbete. I 105 svenska stadsdelar är förvärvsfrekvensen lägre än 50 procent. I delar av Skåne, Göteborg och i Mälardalen jobbar färre än var tredje. I Bergsjön och Angered i Göteborg har nära sex av tio socialbidrag.”

  källa
  http://www.dn.se/debatt/ta-medborgarskapet-fran-kriminella-invandrare-1.800439
  och

  ”Nedgången av summerat antal år i för-värvsarbete för utrikes födda beror på att:
  • de nyanlända invandrarna har fått allt svårare att etablera sig på arbetsmarknaden,
  • antal år i förvärvsarbete tilltar bara marginellt med bosättningstiden i Sverige.
  Avgörande betydelse för sysselsättningen har således den anknytning som de nyanlända
  får till arbetsmarknaden under de första åren i Sverige. Av naturliga skäl har invandrare från avlägsna länder, t.ex. asiatiska länder, en längre introduktionstid
  än t.ex. invandrare från de nordiska länderna.”

  källa:
  http://www.scb.se/statistik/_Publikationer/BE0801_2004K04_TI_01_A05ST0404.pdf

 7. LP
  15 september, 2010

  Sorry, missade källan till citatet

  Scb skriver:

  ”Utrikes födda arbetar i lägre utsträckning”

  http://www.scb.se/statistik/_Publikationer/BE0801_2004K04_TI_01_A05ST0404.pdf

 8. LP
  15 september, 2010

  Blev lite rörigt där med källor och citat, men ni kan säkert reda ut det själv. Jag rekommenderar er verkligen att läsa källorna och inte bara de citat jag valt ut!

  • Camilla
   15 september, 2010

   @ LP

   Tusen tack för dina kommenater och suveräna länkningar! Jag uppskattar det verkligen ska du veta. Ska sätta mig strax och läsa igenom dem.

 9. robban
  15 september, 2010

  noterar att annika inte har förstått skillnaden mellan en flykting och en invandrare. nu är det ju inte så ovanligt bland vänsterfolk som vill göra gott med andras pengar. en invandrare utan flykingskäl ska inte vara samhället till last över huvud taget. en arbetskraftsinvandrare ska ha jobb och uppehälle klart innan flytt till sverige…. problemet är att folk väljer att ignorera de svenska asyllagarna och definiera samtliga som kommer som ”flyktingar”. det är väldigt många legitima flyktingar som hamnar i klistret då de oftast har papper och en verifierbar story med dessa drunknar i floden av alla utan papper och fejkade historier och blir utvisade för att de inte har en tillräckligt kryddad story.

 10. Dalton
  15 september, 2010

  Om jag har förstått etablissemanget rätt så är 100 000 nya PUT/år bra för landet och en ren vinst. Då bör ju en fördubbling till 200 000 PUT/år vara i det närmaste dubbelt så bra eller har vi träffat den absolut optimala nivån för vår framtid och lycka. Så måste det ju vara eftersom denna nivå inte får kritiseras, ja inte ens debatteras!

  Varför ska det som är perfekt förresten debatteras, när man kan lägga krutet på viktigare saker som framtida fjärrtåg, någon % förändrad pensionärsskatt eller kvoterad föräldraledighet.

  Tack till alla modiga, öppna och demokratiska svenska medier, kulturvänster och politiker som visar en beundransvärd handlingskraft och analysförmåga.

 11. DDR2
  15 september, 2010

  http://www.expressen.se/nyheter/val2010/1.2135781/sd-raknar-fel-pa-59-miljarder

  Detta citat är ganska intressant: ” Av de utrikes födda som i dag bor och lever i Sverige och som är i åldrarna 20- 64 år har nästan 65 procent jobb, enligt Ekberg.”

  OK, vad för jobb?
  Har de startat exportbolag och tjänar pengar TILL Sverige, eller är de anställda av någon av de tusentals invandrarföreningar som gör allt för att bevara parallellkulturerna?
  Är de anställda inom statliga och kommunala mångfaldsprojekt?

  Jag kan sätta en peng på att de flesta utrikes födda som är i arbete, jobbar inom (lättfuskade) tjänstenäringar som restaurang, frisör samt inom statlig-, landstings- eller kommunal förvaltning, vilket i så fall inte bidrar ett dugg till vår välfärd (som inte någon av de 10.000-tals arbetslösa svenskar lika gärna kunnat utföra).

 12. tjatte
  15 september, 2010

  Säg det land som utvecklats positivt av invandring från MENA och sub-sahariska Afrika.

 13. Dalton
  15 september, 2010

  På varje produktiv går det flera improduktiva. Gissa vart t.ex vårdnadsbidragen går? Hur stor andel anhöriginvandrare jobbar? Enligt pk-lögnarna så är arbetslösheten över 50% i 38 invandrarstadsdelar. Man kan med fog gissa på ännu förskräckligare siffror eftersom samma pk-etablissemang erkänner att det i genomsnitt tar 17 år innan invandraren får jobb och som sagt, det sägs ingenting om vad det är för jobb. Personlig assistent åt familjemedlem är ju t.ex inget som direkt skjutsar upp samhällsekonomin.

  Det enda vi vet säkert är att problemen är mkt allvarligare än vad som kommer ut i offentligheten. Sätt in en webbkamera i klassrummen i invandrarskolorna och i fängelserna och Jimmy får egen majoritet!

 14. tjatte
  15 september, 2010

  DDR2: Kan bara instämma i det du skriver. Finns en sak till man ska tänka på, och det är tröskeln för att räknas som sysselsatt ofta kan vara löjligt låg. Ett par timmar i veckan på praktik eller någon kurs räcker. Det framkommer ju i rapporterna hur de definierat sysselsatt, men hur många läser dem egentligen? De flesta tillgodogör sig det hela via massmedia, som självfallet inte berättar om hur undersökningarna är gjorda i detalj.

 15. DDR2
  15 september, 2010

  @tjatte: Det är därför det skall bli intressant, nu när SD är så nära att få tillgång till Riksdagens utredningstjänst. Många huvuden kommer förhoppningsvis att rulla de närmsta åren!

 16. Camilla
  15 september, 2010

  Detta med hur man gömmer verkligheten i olika åtgärder och liknande är farligt. Då är det inte undra på att man måste läsa statistk so fan läser bibeln många ggr. Och varför mörka? Är det så svårt och farligt att säga att si o så här många har heltids sysselsättning medans si o så här många faktiskt bara är sysselsatta under ett fåtal timmar. Eller är hemma med barn tex osv.

 17. Anonym
  15 september, 2010

  @DDR2

  ”OK, vad för jobb?
  Har de startat exportbolag och tjänar pengar TILL Sverige”

  Notera att de skriver ”utrikes födda”. Detta inkluderar danskar, norrmän, finnar, tyskar, fransmän, britter, spanjorer, osv, osv. Det är knappast någon som tror att invandrare från västeuropa skulle ha några problem med integrationen eller ha signifikant svårare att skaffa jobb än svenskar.

  Genom allt detta snack om ”invandrare”, och genom att måla upp SD som ”invandrarfientliga”, så försöker medier och politiker ge sken av att alla invandrare är likadana, och är precis lika lätta eller svåra att integrera. På detta sätt döljer man statistik om totalt ointegrerbara grupper som t.ex. somaliska och irakiska analfabeter genom att deras tillkortakommanden vägs upp av driftiga européer och östasiater, eftersom alla dessa hamnar i kategorin ”utlandsfödda”.

  Men detta får man inte påtala offentligt, för då kallas det ”rasism” av medier och politiker. Sanningen är tydligen ”rasistisk”, och bör därför mörkläggas för att folk inte skall få för sig att man kan göra skillnad på olika invandrargrupper.

  • DDR2
   16 september, 2010

   @Anonym: Självklart.

 18. LP
  16 september, 2010

  @ Anonym 15 september, 2010 kl 10:38

  Mycket bra invändning som jag själv försöker göra folk uppmärksamma på ibland.

  Man skall enligt multikultipacket ”inte dra alla över en kam”! Sant, men låt oss för den skull ta del av undersökningar som är gjorda enligt vetenskapligt korrekta metoder, och där inte blunda för mönster man upptäcker i undersökningsmaterialet.

  Som det är nu använder multikulturalisterna generaliseringsprincipen när den gagnar deras politiska syften. Man väljer däremot att blunda eller förneka om någon påtalar att folk från MENA-länder (en grupp som skapas genom geografiska och religiösa/kulturella likheter) procentuellt sett begår flera brott och att dessa ofta riktar sig mot etniska svenskar. När argumenten inte räcker drar man smidigt fram rasistkortet och får i det närmaste 100% uppbackning av fulmedia och flera etablerade opinionsbildare av typen Guillou mfl.

  Det är precis som Anonym antyder, inte så att SD och SD-anhängare är invandrarfientliga. Däremot är det extremt vanligt att SD-sympatisörer är starkt kritiska till invandring som medför irreparabla skador på det svenska samhället och den svenska kulturen.

  Samma gäller för övrigt för religioner. Personligen är jag ateist och religiösa organisationer, företrädare, anhängare och idéer skall hanteras precis som alla andra särintressen och bemötas med kritik då det är befogat. Detta har hittills inte varit något större problem i det svenska 1900-talssamhället. Då det gäller islam är det däremot annorlunda och ideologin måste betraktas som ett specialfall eftersom den i allra högsta grad är en levande och växande antidemokratisk kraft av totalitär politisk karaktär.
  Alltså är jag emot allt islamiskt inflytande i Sverige och detta av samma skäl som jag är emot vissa sorters invandring.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Information

This entry was posted on 15 september, 2010 by in Uncategorized.
%d bloggare gillar detta: