Tankar åt alla håll & kanter

Är förnuft för mycket begärt?

En riktig kravall, vad sker då?

Återigen har Sverigedemokraterna fått draghjälp av 500 st levande annonspelare. Helt gratis. Om vi räknar i pengar. Ka vi räkna i demokratiska rättigheter så är det en rejäl förlust, på samhällsmedborgarens konto.
Detta är inte acceptabelt beteende, och det är så jäkla skamligt att de partier som idag sitter i riksdagen inte öppnar munnen och talar om för dessa demokratistörare vilka lagar och regler som gäller i vårt land.

Eller hur var det nu? Bananrepublik kanske?

Jag vill återigen tacka media för er hjälp att spä på dessa våldsamma tilltag. För ni kommer aldrig ifrån det, så länge ni rotar i 1988 istället för 2010 så blir effekten så här.

Vet ni varför?

Jo, dessa unga eldssjälar har inte tid att sätta sig in i politiken, de vill vara revolutionära. Höras och synas, och tror verkligen på det de gapar om.

Jag säger inte att det är fel att vara ung och ha åsikter. Tvärsom. Det är jätteviktigt! Men varför accepterar vårt samhälle att vänstervridna personer får leva rövare och kosta staten massor med pengar i form av onödiga polisinsatser? Varför behöver bara en del följa de demokratiska reglerna som finns?

Detta är inte okej. Oavsett hur fint och nobelt budskapet månne vara.

Det är ett jävla barnsligt och omoget sätt att föra fram sina åsikter på som inte får så värst mycket respekt från folk runt omkring. Men det tycks dessa personer inte inse. Och ingen tycks fatta faran med dessa sk motdemostrationer. Linjen mellan en gapig störningsaktion och vålsamma kravaller är hårfin. Behövs så lite för att det ska spåra ur totalt.

 

Annonser

18 comments on “En riktig kravall, vad sker då?

 1. Rantanplan
  13 september, 2010

  Gränsen är inte hårfin. Att vara gapig är inget våld i politiska sammanhang. Gränsne är inte så hårfin som du framställer du den. Dessutom är 500 personer säkert inte våldsbenägna. Ska man ta deras politiska rättigheter ifrån dem bara därför att det finns 20 personer bland dem som puttar på polisen?

  • ulf blomberg
   14 september, 2010

   rantanplan,

   säkert är 500 personer inte våldsbenägna? nja, om man tänker på vilket klientel som vanligtvis brukar protestera mot fullt lagliga fredliga SD tillställningar så skulle i alla fall jag uppskatta att åtminstone 200 av de 500 inte är främmande för att ta till fysiskt våld…

 2. Camilla
  13 september, 2010

  Åh jo, gränsen är absolut hårfin. Har du läst psykologi någon gång? Om så, då vet du hur lätt en massa kan gå ifrån att vara fredlig till att bli det motsatta. Och med 500 personer som skränar och skanderar i takt behövs det ytterst litet för att detta ska ske.

 3. lemonstreblogg
  13 september, 2010

  Var du inte ens där och tittade på? Då skulle du ha sett att den som ”kastade flaskor” var en alkisgubbe som sopade en urdrucken bärs i backen. Hade inget med demon att göra.

  Hade nassarna sett likadana ut nu som de gjorde för 15 år sen skulle ingen klaga på att det är ett ”odemokratiskt sätt” att visa sitt missnöje när man hindrar dom för att sprida rädsla och lögner. reklam för SD vet i fan om det blir. Förhoppningsvis fattar folk att det finns en stor grupp i samhället som INTE ACCEPTERAR att nazistisk propaganda och de andra helt sjukt bakotsträvande åsiketer de står för. Hur gör DU för att visa ditt missnöje? Mer än att bloggar om att du tror att alla vi som är där skulle förvandlas till en våldsam mob?

 4. Camilla
  13 september, 2010

  Nu är det väl som så att det är en väldigt markant skillnad mellan nazister och SD eller hur? Såna argument är inte ens värda att bemöta.

  Sen tycks det vara lite besvärligt märker jag att ta till sig budskapet? Jag skiter i om det var en alkis eller en maskerad AFA:it som kastade något. Det är en enda flaskkastning som kan vara den utlösande faktorn. Men än viktigare är detta med att man inte respekterar mötesrätten. Hur skulle syndikalisterna reagera tror du om 500 sverigedemokrater dök upp på deras torgmöte och ställde sig och skrek ”Inga vänsterfacister på våra gator” ???

  • ulf blomberg
   14 september, 2010

   camilla du skriver så klokt så klokt…

 5. Stig
  13 september, 2010

  Var du ironiskt när du skrev ”dessa unga eldssjälar har inte tid att sätta sig in i politiken”. De allra flesta är arbetslösa överklassslynglar som inte har gjort ett ärligt handtag i hela sitt liv, lite skit under naglarna är ett totalt okänt frenomen för dem. Det är just överskott på tid som ger dem möjlighet att leka revolutionärer och brist på anställning som gör att de inte har något att vara rädd om. Och böterna får mamma och pappa betala.
  Jag minns så väl kristallnatten här i Göteborg när samma drägg härjade vid EU-toppmötet. Dessa 500 puckon är INTE populära bland oss göteborgare om man säger så…

  • Camilla
   15 september, 2010

   @ Stig… jaja..erkänner väl att jag var liiiite ironisk 😉

 6. Stig
  13 september, 2010

  En av alliansens valstugor i Mölnlycke strax utanför Göteborg har blivit uppeldad.
  ”Polisen konstaterade snabbt att branden var anlagd. Annette Eiserman-Wikström påpekar att det är lagstadgat hur valprocessen ska gå till.
  – Att följa spelreglerna handlar om demokrati.”

  Verkligen rätt åt dom. Hoppas de får smaka ännu mer på SIN EGEN MEDICIN som de helt ogenerat utsätter SD för genom illa dold uppmuntran.

  http://gt.expressen.se/nyheter/1.2132694/valstuga-utsatt-for-anlagd-brand

 7. z999
  13 september, 2010

  Den främsta anledningen till att folk begår brott är att dom tror att dom ska komma undan med det. Demonstrationen mot SD var utan tillstånd och tjänade endast som mötestörning med 500 personer. Trots att polisen är på plats så grips bara ett fåtal av militant politiskt korrekta.

  Det är sveriges riksdag som är lagstiftande i Sverige (enligt grundlagen deras främsta uppgift) och det är även dom som ger polisen direktiv (efter en lång sträcka av byråkrater). Alliansen tjänar på dessa militant politiskt korrekta, Reinfeldt uttryckckte rätt nyligen en varning till folket att inte rösta på SD, och har ansvaret för att det ser ut som det gör.

  Det är uteslutande SD som har utsatts för attacker den hör valrörelsen vad jag vet. Centern fick lite vandalisering från afa en gång men det räckte med lite officiell ”smäll på stjärten” för att antirasisterna med messiaskomplex inte skulle göra om det. Rörelser till ”höger” om SD slipper sånt här eftersom de med olagliga (det är ju förbjudet att försvara sig i Sverige) medel kan slå tillbaka och det är ju inte lika kul när det gör ont tillbaka med offer som försvarar sig.

 8. z999
  14 september, 2010

  Nu är det inte bara vänstern som attackerar SD. Några med ND-åsikter har besökt SD’s mycket välbesökta valstuga på sergelstorg i Stockholm och hängt en skylt på baksidan med en text om ND’s syn på muslimer och slöjor som skiljer sig från SD’s
  http://www.nationellidag.se/visa/default.asp?dokID=1268
  ND själva har tagit avstånd från tilltaget.

  • Stig
   14 september, 2010

   ND är vedervärdiga! En av deras naziinfluerade debattknep är att förenkla och reducera sina meningsmotståndares åsikter. Som denna text på sajten du länkade till: ”Det är många nationella som har tröttnat på Sverigedemokraternas hyckleri. Att vara svensk är enligt dem något man kan bli, om man bara kastar av sig slöjan och tar varandra i handen för att dansa runt midsommarstången, säger Marc Abramsson, partiledare i ND.”

 9. z999
  14 september, 2010

  @lemonstreblogg:
  ”Var du inte ens där och tittade på?”

  Nej. Men det var däremot polisen, som sk-t i att det är reglerat i grundlagen med mötesfrihet och mötesstörningar. Ungefär som när polisen i Tyskland såg åt sidan under kristallnatten. Ni tycker säkert inte att det är speciellt olagligt att störa ett politiskt möte med oljud, lika lite som en som en man som pucklar på sin fru.

 10. z999
  14 september, 2010

  @Stig:
  ”ND är vedervärdiga! En av deras naziinfluerade debattknep är att förenkla och reducera sina meningsmotståndares åsikter. ”

  Tyvärr så hakar de också på kritiken av SD’s rapport om våldtäkter. Mellan SD och ND så tycker jag att ”man säger inte allt man menar, det räcker med att man menar allt man säger.” borde gälla. Visserligen så ha kopplingen mellan ND och SD helt suddats ut vartefter. Som ND’s partiledare (Marc Abrahamsson) säger så är skillnaden numera som natt och dag. Man är definitivt inte övverens i invandringspolitiken och även i andra frågor börjar man glida ifrån varandra mer och mer. Ute i Europa kan det vara större likheter mellan olika invandringskritiska partier.

 11. z999
  14 september, 2010

  Nätverk mot rasism är en paraplyorganisation som har varit (och är) starkt kopplat till tidningen expo. Tidningen har också fått pengar från allmänna arvsfonden (döda människor som inte kan försvara sig) 2006 då alliansen tog över.
  http://sv.wikipedia.org/wiki/Expo

  Mötesstörningarna mot SD arrangerades av Göteborgsdelen av nätverk mot rasism. Med tanke på hur allt är sammankopplat så kan man säga att mötestörningarna har initierats av alliansen.

 12. Camilla
  14 september, 2010

  Jag har inte följt upp era kommentarer som jag hade velat, har legat däckad igen av feber. Men jag är så tacksam för allt jag får lära mig av det ni skriver. För det som jag gillar mest med kommentarer är detta att man får så många nya infallsvinklar tack vare av vad andra skriver..väldigt OT egentligen..men ville bara säga det innan jag tar febermössan o kryper till kojs och så hoppas vi att jag är back on track i morgon! 🙂

 13. Riffi
  14 september, 2010

  🙂

  EXPO och andra som stöds av döda människor.

 14. Camilla
  15 september, 2010

  Att ND passar på att åka räkmacka på SD just nu genom såna här tilltag förvånar mig inte alls. Nu tar iofs ND som parti avstånd från detta (eller vad man ska kalla det) och det är väldigt lätt att göra som alla andra gör mot SD: Nämligen skiter i vad en eller två aktörer gör, utan drar ner hela organisationen i skiten. Men så lågt tänker inte jag sänka mig.. Vet ni varför? Jo, för jag skiter fulltständigt i ND eftersom jag anser att deras syn på människor är vidrig. Men det är JAG som får ta skiten eftersom folk inte fattat skillnaden mellan SD och ND.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Information

This entry was posted on 13 september, 2010 by in Uncategorized.
%d bloggare gillar detta: